Luleå HF

115859 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1669304

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Media kan nu välja att lyfta upp Lärlings utlåtande om att detta är en "tackling" till bedömning av kompetenta personer för att angripa det egentliga problemet.

Men i stället vevar man dravel som "kommer Osten att anmäla eller inte" och vad gör Djurgården "om Osten anmäler" och så vidare och får allt till att bli någon sorts angrepp på Luleå som gjort vad? 1. Harju har blivit fult överfallen på match. 2. Harju och Osten har sagt att situationsrummet/DN tar hand om bedömning.

Är det någon som kommit helt undan attacker av media är det förstås Lärlingen och - märk väl: Sörensen! 

Sörensen förklarade efter match att han "kom inte ihåg något" därefter att det där får andra avgöra.

Jag tycker att Sörensen kommit för billigt undan. Var är alla attacker på hans fula agerande? Var kommer allas bedömningar om hur fult han agerar som smyger på en motståndare bakifrån och delar ut en armbåge mot huvudet? Kom ihåg att de flesta situationer vi diskuterat har skett i stridens hetta där det varit mycket fysiskt spel och någon spelare gjort en liten felbedömning som fått konsekvenser. 

Så var det inte här. Sörensen smög fegt på en motståndare bakifrån endast för att stöta armbågen i dennes ansikte. Det är fakta och de har inte tydligt lyfts upp till bordet för granskning.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Problemet nuförtiden är att det finns kameror på varenda millimeter av isen hela tiden. Allt kan vändas och vridas på till förbannelse och media och supportrar kan älta varenda liten tackling, knuff och pet med klubban i tron om att det ska bli en mer rättvis bedömning.

Man längtar fan tillbaka till den analoga tiden när man var tvungen att vara på plats i arenan om man skulle få syn på några efterslängar, och då var det inte tal om några repriser. Jag är så satans trött på att "allt" efter en match handlar om något helt annat än resultatet. Jag vet inte ens vem som gjorde Luleås mål trots att jag läst ett gäng artiklar om matchen.

Ja, jag känner mig göbbgrinig ikväll...

Men jag kan väl bidra med lite jämförelser jag med, så ni inte tror att Luleå har någon sorts ensamrätt på märkliga icke-beslut från domarteam. Länkad situation blev inte heller anmäld till disciplinnämnden...

Kommentera