Luleå HF

115877 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1672910

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: I värsta fall får vi sanda i spelargången om nu mekaniken skulle krångla... :-)
Men, visst är det så att 3-0 i matcher inte visar hur jämt det har varit. Jag vill inte ringakta Brynäs insats, de har lyft sig enormt. Jag har berömt Brynäs i flera inlägg. Tror att även Luleå hade fått kämpa hårt i en Playin-serie mot Brynäs.

Du kallar det flyt och tur, jag kallar det värdegruuuund... Skojja bara...  det är så att skickliga lag uppfattas ha turen med sig, konstigt nog oftast av motståndarlagen? Även om du inte vill erkänna det så vet du att "Apan" har varit bäst och det skickligaste laget de sista 2 åren. I år är det jämnare, men om ni slår Frölunda nu så tror jag att Skellefteå har stor chans på SM-guld. 

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Kaiser: Detta om detta. 

Nu lite småsvar.

Javisst såg vi hur Bulan Boys växte. Med Bulan där var det en självklarhet att vi skulle hoppas att de lyckades. Mycket blev snabbt utmärkt - egentligen bara genom att alla kom överens och kämpade - men sedan hade de luckor pga många viktiga skadade och dessutom tog det tid att alla skulle komma in i tänket och bli samspelta.

Men vi såg det komma och ville för allt smör i Smålande inte råka på Bulan Boys i PalyIn. Jag är inte alls säker på att Luleå skulle ha vunnit en sådan uppgift. Tack och lov fick vi Djurgårn som varit mycket enklare att kontrollera. 

Förra våren gick Apan till final efter att bara ha behövt slå ut seriens 9 och 10 och väl i final fick man det enklaste motstånd man kunde tänka sig: Warulfven, som med bara några få poäbg nått högre än plats 8 och med ett spel som passade Apan som hand i handske, det hade vi sett under serien. Det farligaste motståndet var förstås Köplustan eller i första hand Läjkrarna. Men de lagen råkade på lag som opassade dem tidigare i slutspelet och försvann.

I är blir det förhoppningsvis svårare för Apan. OK, ni började med serien 10 och även med 3-0 nu har det varit tufft. 

I semi kanske ni får serieåttan från Luleå? Fortfarande inget av de farligaste lagen. Kanske en snabb väg till final.

Vilka lag kan spöa Apan i år. I första hand Läjkrarna, tror jag igen. I andra hand Öret. I treje sannolikt Pungen, faktiskt.

Medan HV - som lång tid under serien spöade Apan hela tiden - gissningsvis delvis pga skador - nu är det enklaste motståndet.

Så. Vilka får ni möta, om ni går till final? HV förstås. Jag kan ge mig fan på det.

Otroligt lätta vägar ni haft till Le Mat jämfört med andra. Å andra sidan har ni haft det eftersom ni vunnit serien och jag tycker ärligt att det är utmärkt att man får rejäla fördelar i slutspelet efter vad man uträttat under året.

Till rejäla fördelar räknar jag inte att "ha en extra hemmamatch" vilket antagligen är bland de minst viktiga fördelarna.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Kaiser:

" Även om du inte vill erkänna det så vet du att "Apan" har varit bäst och det skickligaste laget de sista 2 åren."

Jag gissar att du är en rookie, även om jag vis av erfarenhet aldrig helt släpper misstanke om att du är ennan skribent i lånta fjädrar.

Men jag hanterar dig som ny, OK? Och du förutsätter jag att du inte läst vad jag skrivit så jag rättar det.

Plocka fram ett enda inlägg där jag påstått att inte Apan var det bästa laget senaste 2-3 åren, eller genomsnnittligt senaste 4-5 åren. Det kan du inte för det har jag aldrig hävdat. Det är lätt för mig att frankt påstå det efterom jag inte ljuger.

Att jag trakasserar Apan har inget som helst att göra med att Apan varit bäst. Det handlar om att diverse apsupportrar och en brännvinsjournalist tycks gjort det till sin livsuppgift att förfölja, förnedra och hata Luleå Hockey. Efter tillräckligt många år med sådant skitsnack om klubben i mitt hjärta ger jag tillbaka. Bara det att jag gör det så mycket bättre. Genom att dels peka på hur Apor är självgoda, stöddiga och dåliga vinnare (inte för att Apan inte vinner, utan för att de efter vinst förklarar moståndarna som värdelösa undermänniskor typ). Dels lyfta upp egenskaper och påståenden som Apan vill sprida för att förklara hur bästigast de är, granska och analysera dessa i detalj, vederlägga de påhitt jag sammanfattar som apdoktrinen och riva masken för att blotta det betydligt mer obehagliga ansikte som gömmer sig där bakom.

Men eftersom du lägger felaktiga ord i min mun, Kaiser, så kontrar jag med följande:

Kan du räkna ut vilket lag som i serie och slutspel varit näst bäst i Sverige senaste 4-5 åren?

Jag kan ge dig ett tips som hjälp: laget har parallellt med den framgången också varit överlägset bäst i Europaturneringarna.

Därefter kan du fråga dig hur trevligt det är för ett sådant framgångsrikt lag att solkas ned med trakasserande inlägg här på snacket, på Svenska Fans, på HockeySverige, samt i kommentarer till artiklar i Norrbottenskuriren, NSD, Norran, Aftonbladet, Expressen m m. Speciellt som det är en och samma hatbrottsling som ligger bakom alla dessa inlägg där han förklarar landets näst bästa lag för att vara gnetfinnar, sargutdyrkare, mongos, ondingarna, undermänniskor, Hurra för Breivik - hela Norges man!

Jag gissar att du skriver på Apsidan och diskuterar med det svinet som förorenar nätet där.  Det bär ditt val, det gör du som du vill.

Men jag rekommenderar dig att inte komma till mig med något som hatbrottslingen anser och påstår och lägga fram det sm fakta. T ex att jag "inte vill erkänna vilket lag som varit bäst senaste åren".

Åter till din hemläxa: Det blir intressant att höra dina tankar och reflektioner när du upptäckt vilket lag som varit näst bäst. 

Kommentera