Luleå HF

115859 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1672971

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Ett glatt besked från Cam Abbott. Vi var ju många som räknade med att karriären var över, efter det brutala och våldsamma överfallet från Köplustan Erik Gustafsson. De flesta av oss hoppades bara för Cams skull att han skulle hämta sig och få leva ett komplett liv.

Men det verkar som att det gått bättre än vi befarade. Senaste dagarna har Cam inte känt av något. Låter som att han tror att han skulle kunna komma tillbaka i år kanske?

Ta det lugnt, Cam. Visst ser vi gärna en frisk Cam Abbott på isen.

Man framför allt ser vi gätna en frisk Cam Abbot för fortsättningen av hans liv.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Jo jag kan nog betecknas som rookie... Och, nej, jag har inga andra nick, även om du tror nått annat. Jag tror att du kan se på språket, ordval och formuleringar om någon använder sig av flera identiteter. Själv är jag så lat att jag skulle inte orka tjafsa med sånt...

Om du har läst Skellefteås forum så ser du att jag har gjort inlägg där jag ifrågasätter nivån. Men som sagt, jag är rookie, detta kanske är nivån som är gängse standard? 

Hursomhelst, det jag reagerade på är att jag uppfattar (observera, jag skriver jag uppfattar) att du tillskriver Skellefteå som ett lag som lyckosamt mest pga av tur.... Sen kanske det inte är det du menar, men ofta skriver du faktiskt att Skellefteå har  "apflyt" som du säger... Det är ju trist att nått eller några rötägg har retat upp dig så pass genom åren att nu är det "pay back time!" Har sagt det förut, jag tycker du är underhållande att läsa, tycker lika ivissa delar förutom din aversion mot Skellefteå såklart. Jag tycker nog inte lika illa om Luleå tillnärmelsevis vad du tycker illa om Skeå. 

Sen tycker jag faktiskt att du går igång lite väl lätt ibland, men det ju iochförsig en del av din stil. Så kör på, det är kul att läsa det du skriver och jag tycker att du har bra koll på det mesta.

 Jag gissar på Luleå! Tvekar inte på att du har apkoll (intressant ordval va:-) på statistiken! 

Sen som sagt, jag är ny, har inte läst vad folk har skrivit genom åren, jag är lat som jag redan sagt, men varför "Apan"? Är det de svarta dräkterna, nått utseenderelaterat eller annat? Och "Pölsan" för Brynäs?

Nu lite hockey: Ja vilka vill vi möta? OBS vi har INTE vunnit kvarten ännu... Frölunda i ev final är svåra, dom är så lika Skellefteå, Luleå i ev semi är svåra för dom höjer sig extra när dom möter Skeå, så vete fn... Pest eller kolera? Om vi går till final så hoppas jag ändå på Växjö, så får vi den final som de flesta experter vill se. Ska Skellefteå puttas ner från tronen i år? Vi har chans att vinna men det blir jävulusiskt tufft.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Anton Hedman lämnar Warulfven.

Som alltid numera påstår man att det är spelaren som gjort valet och Klubben är snäll och går med på att bryta kontraktet.

Men alla inser ju att nästan alltid handlar det om att spelaren fått sparken. Vad som än påstås.

Nåja. Jag tror många var ledsna att Hedman lämnade Luleå inför den här säsongen, sedan Looben öppnat stora börsen.

Lobben snodde ju förutom Hedman också Linus Persson och Gunnarsson.

När det gäller Linus Persson hade ju han - slutspelshjälte 2013 - varit fullständigt osynlig 2013-2014 så han släppte vi gärna.

Och detsamma, fastän i ännu högre grad, gällde ju Gunnarsson. Denne var en besvikelse, ja ett rent fiasko. Han väntades växa ut till en storback och kunde så gjort, hade han haft viljan, ambitionen och prioriterat att bli bra på hockey i stället för vad han nu pysslat med.

Han skulle ju få ett mäktigt slagskott? Ja Gudars skymning, han stod på blå och pangade på speciellt i PP hela året och första 100 skotten träffade väl inte målet utan studsade hela vägen ned i vår zon om den inte gick till motståndare.

Dessutom var han så oteknisk att när han i PP fick pass vid blå för att panga in i mål måste han regelbundet lägga pucken tillrätta 30 sekunder innan han avlossade den Gunnarssonska bössan - och missade målet!

Men alla gånger slöade han inte bort 30 sekunder i PP för pucktillrättaläggande. Han hade ju också en annan specialitet. Att helt missa puck som gick över blå och lät motståndare jaga ner kontrande och måla på oss. Medan Daniel Gunnarsson stod och funderade på om det skulle bli rulle ellr TV-spel till kvällen - och vilken sorts chips han skulle välja.

Och så har vi Luleås fenomenala försvarslinje. Där alla kom ut och stötte och pressade, sökte upp skottlinjen, slängde sig och tog skott. Luleås kommande backstjärna, Gunnarsson, var väl bra på det? Dvs var väl bra på något?

Nej. Faktum är att han sket i det. Stod kvar vid målgården, funderade på kvällsbestyren, hade lite koll på skottlinje för att flytta sig om de kom ett skott.

Med ett undantag. Inledningsmatcherna i fjolårets slutspel. Då fanns två NHL-snubbar på plats för att granska just Gunnarsson. De matcherna gav han mer än han givit i samtliga övriga matcher sammanlagt under året. Kastade sig, åt åuck, var på motståndarna fysiskt, jagade över hela isen, sökte upp bra skottlägen.

Sedan åkte NHL-snubbarna hem. Då började Gunnarsson fundera på kvällens aktiviteter. SOm vanligt.

Det jag vill säga är att vi var glada över att bli av med Loobens värvningar, fast Hedman hade vi gärna behållit. 

Jag undrar om inte Hedman - i backspegeln - inser att han borde ha stannat i Luleå.

Nu har han ett misslyckat år i Warulfven. Återigen klubblös.

Kommentera