Luleå HF

115859 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1673077

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: ....började skriva... Ser Växjö-Örebro under tiden, jäklar vad det böljar fram o tillbaka just nu. 

Jo, jag hade inte så fel ändå, men du gav ju lite hints... Då kommer frågan om Warulfven... Där kan jag ju gissa. Kan det ha nån anspelning på det ständiga debaclet om vargar i Värmlandsskogarna och att FärjestadKlubben är som en varg i mentalitet? Pungen, Köplustan och de andra har jag nog koll på ;-)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Kaiser: Att hitta ett annat namn för Färjestad tog sin tid. Ett tag hette de Krok-Boltic, med hänsyn till att Färjestads hockey på nittiotalet vid sidan av ryggsäckshockey var ett extremt hakande och krokande hela tiden.

Kommer ihåg en fruktansvärd warulfvsback från den tiden: Roger Warulfvs-Ragor Johansson. 

När denne sträckte ut armarna och klubban nådde han från ena långsargen till den andra. Du var ju i Tyskland på den tiden och tror mig antagligen inte, men så var det. Denne Warulfvsragor ställde bara upp sig på blå, med sitt fruktansvärda, tandlösa leende, stäckte ut armar och klubba och kunde fånga in en hel lina från motståndarna som kontrade 3 mot 1. Uj, den var ruggig!

När alla skulle skaffa djur som tillägg - och Apan valde Apa - valde Färjestad vargar. Wolves, hette de, och supporterklubben kallade sig wolfpack, dvs vargar och vargflock, men det skulle ju talas utrikiska eftersom alla fick för sig att vi blev bättre då. Utrikiska, och en Hammondorgel på arenan som spelade hissmusik så snart det var avblåst.

Vi tyckte ju att Vargarna var underliga kreatur. Historiskt består de ju av inflyttade finnar och norskar från klarälvdalen ned till Vänern. Som parade sig.

Ungefär som alla islänningar på modersidan härstammar från skotska flickor och på faderssidan från norska män: det var alltså vikingar som attackerade Skottland, snodde en jungfru, och drog till Island. Samma här, men mycket värre...

Följderna har vi ju alla hört talas om, om vi inte sett det med egna fröskrämda ögon: Dudelidutta! Varhelst man vandrar runt på de wermlömske småvägarna står där något mystiskt väsen och viskar dudelidutta i varje hörn, deklamerar poesi och gungar i dansbandsmusikstakt. Alla dansband kommer alltså från Wermland. Av princip.

Nåja. Alla dessa kompletterande kunskaper om det wermlömska släktet innebar förstås att varg var otillräckligt. Vad som var tillräckligt var svårt att veta, men vi bedömde att Warulfven låg nära nog.

Kommentera