Luleå HF

115877 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1673554

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jag glömde lägga till: Zebrorna har varit kaotiskt usla! Spelarna har ingen aning om var nivån ligger - ibland tar de ut för inget - andra gånger springer kameler över isen. 

Och nu tar de ut Näkyvä, när en Lusta nyper hans klubba och sedan slänger sig filmande. Och zebran köper det - visar ut för en hakning som aldrig funnits!

SKITZEBRA!

KÄMPA NU, LULEÅ!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Gudars skymning - jag var så koncentrerad att jag inte kunde skriva något! 

Luleå börjar tredje perioden fint och så hittar zebrorna en utvisning på Nkkyvä för hooking. Egentligen handlar det om att Lustan åker in och nyper fast klubban i armen. Näkyvä gör sitt bästa - han kan ju inte dra eller något, då kastar sig Lustan, och när han inte får klubban har han i stort släppt den - men då kastar sig Lustan. Ingen klubba, ingen spelare gör något - men Lustan kastar sig och Lustan får PP!

Och då ska man betänka att de gjort två mål i matchen, och dessi PP där de fullständigt spelat sönder Luleå och hängt perfekta, fina mål.

Men Luleå kämpar sig igenom detta boxspel på ett utmärkt sätt och fixar utrvisningen. 40 sekunder senare är Lustan Johnson på väg att bryta in i Luleås zon men han har ingen plats och kommer att möta Abbott i en tackling. Abbott går kropp mot kropp, det kommer att bli en ren open-ice tackling där den starkare står och den svagare faller.

Vad väljer Johnson att göra?

Han försöker i sista bråkdelen av en sekund kasta sig åt sidan för att runda Abbotten och hinner förbi med stora delar av kroppen men träffas i vänstra sidan av bröstet och vänster ben. Eftersom högra halvan inklusive högra benet är i luftande, som följd av försöketr att kasta sig fri, stödjer han på vänster benet som träffas och det är absolut inget bra för ett knä. Till det ska sägas att Abbott inte ställt upp ett vinklat farligt knä för en knätackling utan stödjer mest på sitt höger ben medan vänster benet tacklas bort och åker upp i luften vid kollisionen.

Vi åskådare och kommentatorerna och zebrorna är alla överens om att det var en juste tackling. Efter nästa avblåsning ligger Johnson kvar och ojar sig och Cmore kör ungefär 10 repriser från olika vinklar på tacklingen mot det stackars knät. Och då får alla för sig att oj, det där var väl en knätackling? Och zebrorna värst - de hittar plötsligt på att Abbott ska ha fem minuter, match och rapport till DIFiplinnämnden.

ALlvarligt talat: det hade med all säkerhet inte blivit utvisning om inte Cmore vevat alla dessa repriser och tidigare under matchen irriterade det mig enormt att de INTE körde repriser när Lustor fulat på Luleåspelare.

Cmore börjar avgöra matcherna, eller?

Min bedömning är att visst tar tacklingen i knäet men inte fan har botten siktat på det! Han går in för en alltigenom juste tackling och anledningen till knäträffen är att Johnson just innan träffögonblicket kastar sig åt sidan och detta så sent att botten inte har en sportslig att göra något? Skulle han gå upp i rök, kanske?

Det är inte första gången i år zebrorna tar beslut och dessutom avstängningar för s k knätacklingar där det är helt uppenbart att något sådant har aldrig varit syftet utan det är den andre spelarens agerande som leder till denna träff.

Nu vill jag ingen spelare något ont så jag hoppas att det gick bra för Johnson men det är svårt att säga från de bilder man sett. Till det positiva kan räknas att Abbotten inte gick med stor kraft mot knäet men till det negativa räknas att Johnson för det första stödde på knäet, för det andra var i rörelse för att kasta sig åt sidan vilket innebar att knäet kan ha varit vridet och därmed ännu mer känsligt.

Vi får se hur det går för Johnson och om det återigen blir en feltolkning av DIFiplinnämnd - speciellt som det alltid brukar ske när C-more-expertisen ylat högt för det.

Matchen?

Ja, efter 2 min box mot Lustans fruktade PP under 4 frösta minuterna fick vi nu 5 minuters ovillkorlig box igen! Och med tanke på kvarten i Scandal-I-Analium kände man att nu pangar de väl in 3 mål som då och vinner match.

Men då kliver hjältarna från Luleå fram och kämpar ned Lustans PP i hela fem minuter till! Helt fantastisk prestation av grabbarna!

Och resten av matchen står Luleå emot bra medan Lustan lirar allt sämre - pressade tappar backarna puck i egen zon gång på gång och i anfall försöker Olimb och Janmark och Lasch gå igenom helt själv men tappar puck.

Dock får Köplustan chanser - och vi med! Lustan får faktiskt så många chanser under den här perioden att skulle de hängt fem baljor hade alla sagt "den där hade ingen vakt tagit" om varje mål.

Men Lassi är ingen vakt. Han är en Luleåvakt och Myllys arvtagare. Han står för otroliga räddningar gång på gång på gång. 

Hur mycket jag än skrivit om andra Luleåhjältar idag finns det ingen tvekan. Den i särklass viktigaste spelaren för att vi vann idag heter JOEL LASSINANTTI!

Men fyfan vilka zebror. De höll så varierande nivå matchen igenom att varje utvsining eller inte utvisning var som att singla slant. Jag har inte sett en sådan usel zebrainsats på hela året! Båda lagen drabbades men Luleå drabbades i särklass mest. Ett mirakel att vi ändå kunde vinna men det miraklet stavas Joel Lassinantti.

Hoppas nu vi får mer normala zebror nästa gång.

Vi leder faktiskt med 3-1 i matcher mot serietvåan Köplustan.

Är väl i sådana här lägen vi norrbottningar brukar säga att "Nå, int var det väl så jävla skituselt ändå".

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Stort GRATTIS
Kommentera