Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1681822

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:Känns så där att Luleå går till någon slags motattack mot Chris. Hade räckt med att säga att de går skillda vägar och önska honom lycka till. 
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jaha, nu väntar man sig att änkligen vinner väl ett hemmalag i den här finalserien.

Hittills har ju Apan fått stryk båda gångerna hemma med Höjdhopparen vid rodret.

Nere i Växjö har det ju varit Frisören som dömt, samme zebra som Apan mobiliserat Apstorm mot, inklusive puerila namnlistor, men denne har tydligen lärt sig läxan efter labile Apwallsons utbrott om EN FRUKTANSVÄRD BRIST PÅ RESPEKT så FriSören har hjälpt Apan vinna bortamatcherna.

Men Apan har lite att joppa på. Tio minuter in på matchen har Läjkers 0-2 efter blixtrande anfall mot Apans svaga försvar som inte hinner med när Läjkrarna visar sin snabba och passningssäkra attackhockey.

Man tycker ju att Läjkrarnas stabila totalhockey ska vinna mot Apans undermåliga försvar och haltande anfall som följd av alltför många divor som inte ids jobba på det sätt som behövs mot ett lag som spelar totalhockey, men Aphockeyn under senare år har ju åtföljts av en helt osannolik flyt så vi får väl se.

Apan har ju förklarat att Markus "Sållet" Svensson är "näste" apa som går till NHL och blir stjärna. När det gäller de två mål som Sållet redan kastat in idag är jag bombsäker på att Joel Lassinantti skulle ha tagit båda. Ja, förresten det skulle väl alla vakter i SHL ha gjort. Men inte "blivande NHL-stjärnan" Markus "Sållet" Svensson inte.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Anders Klang: Hmm, jo spontant håller jag med dig. Det är inte snyggt när Luleå inte skiljs från spelare på ett just snyggt sätt. Ibland går det ju inte och kanske Mikael Renberg är ett bra exempel på det.

Nu är jag alltid luttrad att aldrig tro på att en parts information är sanningen.

Men Osten säger dels att Luleå Hockey givit Abbott inte mindre än fem förslag på kontrakt. Inledningsvis verkar dessa ha varit delvis prestationsbaserade och ettåriga men till slut gav man ett som icke var lika prestationsbaserat och tvåårigt och - som Osten påstår - det var exakt det som Chris begärde.

Vidare påstod Osten att när Luleå äntligen gav det kontrakt Chris ville ha hade Chris eller rättare han agent ringt runt bland SHL-klubbarna och frågat vad de var beredda att bjuda och efter de svaren valde Chris att tacka nej till det bud han begärde när han väl fick det. 

Vidare påstår Osten att Chris Abbott var Luleås bäst betalde spelare under den säsong som gick samt att han skulle ha blivit det också den kommande säsongen.

OK... nu vet jag inte om Chris skulle ha hållt med om att han ser saken likadant som Osten gör. Men nog låter det anmärkningsvärt. 

Hur man än vrider och vänder på saken är det min uppfattning att jag tycker mycket bra om Abbott både som spelare och som person. Men. Förutom de fantastiska tekningarna och spelviljan har han faktiskt inte varit en stark poängleverantör. Alltför ofta under många år har det handlat om att vilja men inte kunna och han har stångat sig blodig mot motståndarförsvar. Egentligen har han haft allt men han är 175 cm liten och med den storleken blir han begränsad och lätt att hindra. Med 20 cm till skulle han varit en klippa men de har han inte. OK att han levererat pinnar i Luleå ändå men det finns ju en uppsjö av importer i SHLs andra lag som levererar mångdubbelt mer. Chris har varit en jättebra kille att ha i laget. Men för att centra en förstalina kan man behöva kräva mer om man vill slåss om Gludet.

Så att Osten inte tidigt vill garantera Chris en plats enligt de villkor Chris önskar kan jag nog faktiskt förstå. Inte bara förstå, utan t o m anse att det är Ostens skyldighet att göra sitt bästa för att vi ska få ett så starkt lag som möjligt. 

Chris gick ju under våren ut med att han kände sig respektlöst behandlad när Luleå ville vänta med kontrakt och det är väl den fnurra som varit framför allt. Och sedan gick Chris ut offentligt med saken.

Det tycker jag nog inte att Chris gjorde rätt i. Han hade en annan bild av vad Luleå borde erbjuda honom än Osten och i den frågan är jag nog på Ostens sida. 

Men visst är det trist att de skiljs så här. Jag tror dessutom att Chris skulle velat ha sitt offentliga utspel ogjort om han fick vrida klockan tillbaka: varför lägga en sådan sordin på stämningen efter sex trots fina år av karriären?

Dessutom. Jag har funderat fram och tillbaka. Men nu är jag rätt säker på att Chris - nu säger jag det: USLA - insats i sjunde matchen mot Köplustan berodde på det vi diskuterat i denna tråd. Hade han gjort sitt bästa den matchen skulle vi kanske fått spela semifinal mot Apan.

Och med det sistnämnda i åtanke...är jag inte alls nöjd med hur Chris Abbott hanterade avslutningen i Luleå Hockey. I så fall var han eventuellt orsak - som lagets bäst betalde spelare - till att vi blev utslagna och missade chansen att spöa Apa.

Då kan jag nog sammanfatta min inställning till att

a) jag är tacksam över de sex år Chris gav Luleå Hockey

b) avslutningen blev inte så fin - från Chris sida. Faktiskt.

Kommentera