Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1686985

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jesper Jonsson: Pengar betyder nog en massa och vanligen avgörande.

Men vad tror du om t ex Komarek, Jaros, Kukan och Cehlarik: tror du det var stora pengar som lockade dem till Luleå? Jag tror att goda chanser att få spela i J-lag, SHL A-lag och Allsvenskt A-lag är en fördel, jämfört med att ha mindre möjligheter. 

När det gäller etablerade spelare kan nog pengarna betyda det mesta och i synnerhet i slutet av en karriär och det redan när de är över trettio.

Men spelare på uppåt 25 kan nog fundera på huruvida det kan bli ett avstamp till en fortsatt karriär och ett skyltfönster. Ta Zaar exempelvis; hans mål var förvisso NHL ev. via AHL men där tig han hellre ett år i Luleå för att få en bra roll än hos Apan där Brytus-Bobban inte kunde lova detsamma. 

Lirare som varit utomlands länge men vill komma hemma t ex med barn som börjar skolan kan nog välja hembygden om de inte ställt in sig på större städer.

Vad tror du on Linus Klasen, exempelvis? Var det endast rejäla pengar som tog honom från Malmö till Luleå? Jag trodde så tidigare men med tanke på hur Linus uttalat sig undrar jag om inte Osten surrat med honom om behovet att han kom till en klubb där han kunde utvecklas längre än att bara leva på talangen. Kanske?

Och du kom inte till Stockholm och inte heller till Göteborg som du tänkt? Såg jag rätt att du nu tagit dig tillbaka till rademachersmedjornas förtrollade stad eller är du kvar i Luleå? Och vad är ditt skäl i så fall? Pengar?

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:jag är inte hockeyspelare och gillar mörker :)

Mo Money Mo Problems

Kommentera