Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1692526

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

De självutnända s k hockeyexperterna tippar som vanligt hur det kommer att gå i Elitserien SHL. Vi som varit med vet att de tippar ungefär som väderflickor i TV4: det blir samma väder som igår byts ut mot serien slutar som den gjorde förra året. 

Dvs de tippar att Apan, somn vann serien i fjol, kommer att vinna eller ta en tiopplacering i år igen.

Det tror jag inte.

Och jag ska förklara varför.

Allvarligt talat: tvätta bort skitsnacket från de s k experterna som ändå alltid har fel och tänk över situationen objektivt nu.

Vad har Apan?

De påstår sig ha fantastiska forwards men vilka är de? Pesonen är en fantastisk skytt men samtidigt en slö diva som sprider otrevlig stämning i det egna laget, som han för övrigt dissar: det är jaget framför laget 100% där. Hollywood? Skämtar du? Fläskberget är gammal och trött och misslyckas big time sedan ett år tillbaka. Calof eller någon till? Divavarningen, den skadade Rit-Ola?

Nej, allvarligt talat. Apan har INTE den forwardsuppsättning de en gång haft. Några som eventuellt kan vara duktiga men mest utfyllnad och komplementspelare. Vi har under många år sett hur lag som ibland har några farliga spelare framåt inte alls lyckas eftersom de saknar så mycket annat. Se Pungen som exempel - nästan vartenda år! Se MooDoo och Pölsan t ex senast? 

Nej, så j-a bra och kompletta linor har Apan inte att de kan lyckas om de har problem på andra platser. Långt ifrån.

Och problem har de. När man ser på vilka backar de förfogar över och hur de uppträder på isen undrar jag om jag sett en sämre backuppsättning i något lag i Elitserien SHL under överskådlig tid. Deras största problem består i att de är oerfarna och de har ingen aning om vad de förväntas göra. Till detta är de också extremt taniga och små och har inte skuggan av en chans mot motståndare som sätter tryck på dem: då levererar de misstag som avgör match efter match. 

Och inga vakter av rang. Den som såg Erik "bak och fram" Hanses igår inser att den där kommer aldrig att kunna rädda ett lag. De inbillar ju sig själva att "sållet" Svensson är en duglig vakt och fövisso är han emellanåt hygglig men han har också egenheten att plöstligt kasta in en och annan puck genom att stå helt stilla och se på när målen kommer. Som tänkte han på annat.

Nej, denna Apa visar alla tecken på ett lag som kommer att misslyckas big time i år och en obejtiv gissning vore förstås att de landar någonstans där i Ingenmansland och väl där, när det börjat ta emot, kan som vi alla vet bara kamp och laginsatser vända på det. Men det som hotar är den kollektiva kollapsen, när stämningen förstös, divorna blir mer divor, de andra spelarna tappar självförtroendet, modet och dessutom lusten - allt under de att spelarna och tränarna utsätts för en allt större press från supportrar och media. När det väl händer kan ingen säga hur lågt laget kan sjunka. Och kom ihåg att Apan är en klubb och ett lag som har landets största tradition av att vara sämst när det gäller vilket 23 säsonger i rad med i princip alltid misslyckade kvar bakom sig visar.

Det kan nog faktiskt gå hur mycket åt helvete som helst.

Det enda som skulle kunna rädda laget, som jag ser det, är att klubbens sportchef lyckas värva 3-4 riktigt starka backar som hjälpligt kan handleda de andra småttingjunisarna under säsongen och låta dem utvecklas. Men kommer Brutus att agera?

Tveksamt. Han har ju nästan aldrig värvat backar, verka tro att de inte behövs, och offentligt förklarat att det inte finns några backar på marknaden som är bättre än hans egna småttingjunisar. Samtidigt som klubb efter klubb presenterar nyförvärv i mycket imponerande erafrna, stora och starka och skickliga backar.

Nej, jag tror att Brutus inkompetens blottas big time i år. Han är inte kunnigare än vinfyllot Ulf-Ture och ursprunget är ju gemensamt eftersom de båda sitter och trycker bara någon kilometer från varandra i Piteområden som Gud glömde.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

Har du läst mitt tidigare inlägg?

Redigerad kommentar

Kommentera