Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1692544

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Robert Pettersson på Hockeysverige rapporterar att smpkronorna är klara för final i Ivan Hlinka Memorial Cup (länk). Vi möter Finland i semi medan Kanada och Ryssland möts i andra semifinalen. 

Småkronornas mål vaktas av Luleåmålvakten Filip Gustavsson.

Det är precis som det ska vara. Ända sedan David Rautio Berguv bröt isen och blev vakt för Småkronorna har det varit legio att Småkronornas vakt kommer från Luleå. De har i en obruten rad bytt av varandra, nämligen

David Rautio Berguv ->

Mattias Modig ->

Anders Nilsson ->

Johan Gustafsson ->

Joel Lassinantti ->

Samuel Ward ->

Filip Gustavsson.

Helt fantastisk svit som visar arvet efter Jarmo Myllys. 

När det gäller Filip är han något så ovanligt som en vakt från Skellefteå. Men han insåg ju snabbt att Skellefteå är landets sämsta miljö för målvakter eftersom Apklubben aldrig någonsin spelat i ELitserien/SHL med en vakt från Skellefteå, inte ens för att sköta båsdörren, utan enbart köpt in färdiga vakter i 20-30 årsåldern från Långtbortistan. Som nuvarande stjärnan Erik "bak och fram" Hanses.

Så vid fyllda 15 år när Filip slutade grundskolan sökte han sig självmant till Hockeygymnasiet i Luleå för att kunna ta del av Luleås fantastiska målvaktsutveckling och det var klokt av Filip eftersom det innebar att han blev sjunde lulevakten i rad att ta landslagsspaden för Småkronorna.

Filip rapporteras icke oväntat att ha varit en av Småkronornas viktigaste spelare hittills i Cupen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kanske ett petigt påpekande, men det var Jacob Markström som stod för Småkronorna när 90:orna vann Hlinka Memorial Cup, inte Anders Nilsson. 
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Och i och med detta inlägg når jag MooDooisten Lumber Jack och delar plats 18 på listan över flesta inlägg på snacket. Vi har 8 800 inlägg var.

Näste deltagare, på #17 är Pölsan Peja, som bara har 14 inlägg till godo.

Prognosen är förstås den att jag snart passerat de båda. Men sedan har jag ett jättehopp på 1 500 inlägg till näste man som är MooDooisten spud och för att komma ikapp honom måste jag alltså bli femsiffrig. Puh!

Kommentera