Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1710912

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: He he he, jag log när jag läste ditt tidigare inlägg och ler nu också. Inser att min jinxning är farlig för oss och än värre i år när också Osten med flera jinxat loss kombinerat med "tidningsankan" att Luleå Hockey målade väggarna i Gludfärg.

Men OK att du gynnas och blir vinnare av min jinx, det kan jag ta eftersom jag respekterar dig och gläds åt din glädje. Och...Skellefteå AIK är ju mitt andralag så i någon liten mån gynnas jag själv också;-)

Vi får se. Kanske köper Osten in några ytterligare backar och kanske en riktigt duktig center för förstalinan under säsongen och Vips! tar vi detta ända in i kaklet och vinner sista matchen i slutspelet.

Eller så fortsätter det och går käpprätt åt helvitte med följd att den sista match vi får rikta in oss att vinna framåt våren går mot AIK, men inte från Skellefteå utan från Solna.

I vilket fall som helst är det ett j-a drag på hockeyn nu;-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sparkboll i kväll. Retur mellan Sverige och Danmark gällande platsen i EM. Sverige leder med 2-1 efter hemmamatchen vilket innebär att Danmark slår ut oss om de vinner med 1-0, eftersom mål på bortaplan i så fall blir avgörande. Det är förstås ett jäkligt svårt läge och efter Sveriges överlägsna spel under 3/4 av matchen då 2-0 definitivt var i underkant känns det illa att vi inte fick med oss bättre förutsättningar till returmatchen.

Inför matchen kan man förstås påpeka att eftersom Sverige var så klart bättre i lördags borde vi ha en bra chans. Samtidigt kan man vända på det och påstå att när Danmark väl böt spelare fick de ett mycket bättre spel och därför "vet" de nu hur de ska spela ut oss. Sanningen ligger väl däremellan eftersom Danmarks övertag i slutet av matchen var en följd av att svenskarna var slutkörda efter att ha kämpat så hårt matchen igenom.

Men en match i Parken är aldrig "A walk in the park". En av de få gångerna vi lyckats på senare år var ju pga att danskarna förlorade sedan en fylledansk rusat in på planen för att "göra upp" med domaren, men det lär vi inte kunna hoppas på igen.

Fredrik Ljungberg förklarade nyss att han tyckte synd om Zlatan att dennes bästa år har varit medan Sverige i övrigt inte haft ett konkurrenskraftigt lag och visst känns det för bedrövligt. Vi har alltid haft en alldeles utmärkt fyrbackslinje som bas för ett utmärkt försvar som gjort oss svåra att besegra.

Men inte under Zlatans tid - då har vi i stället haft en fyrbackslinje som varit högrisk och som levererat en eller flera avgörande misstag snart sagt varje match. När vi dessutom förlorat kampen om mittfältet har det inneburit att matchbilderna bestått av ett kontinuerligt tryck mot vårt försvar, samtidigt som Zlatan stått längst upp och ropat efter "långa bollar på Bengt" matchen igenom utan att få låna bollen.

Beror detta på en generationsväxling och tillgång till relativt svagare spelare?

Kanske, jo så är det nog. Men jag vill nog än mer anse att det beror på att vi har en förbundskapten Hamrén som inte är tillräckligt stark för uppgiften. Till att börja med accepterade han utan snack att Mellberg hoppade av men fortsatte spela internationell klubbfotboll, samtidigt som Erik tog in inferiora backar och vårt försvar läckte som ett såll. Och sedan verkar han ha varit mer intresserad av att köpa nya kostymer och fjolliga halsdukar än att lösa problemet med backlinjen; samtidigt som han skäller ut media som ifrågasätter sådana prioriteringar.

Däremot har han kastat in en meningslös anfallare Toivonen i tid och otid, misstänkt så eftersom Erik är synnerligen god kompis med Toivonens farsa och de har umgåtts familjevis sedan Toivonen var i småbarnsåldern.

Och medan Erik förklarat att "vi har inte bättre spelare än så här" springer U-landslaget ut och blir Europamästare efter fantastiska insatser...

Men senast mot Danmark såg det annorlunda ut och jag har närmast intrycket att det i första hand berodde på att det danska laget var betydligt svagare än det Danmark vi sett i många år. Man fick sällan tryck på vår backlinje och när så skedde var våra backar betydligt starkare än deras forwards i de flesta av situationerna.

Däremot var det Sverige som fick äga boll och spel och utsatte danskarna för ett kontinuerligt tryck i vilket också Zlatan ingick - han fick låna boll betydligt oftare än vanligt och det kändes som att danskarna hade lite för mycket respekt eller för lite skicklighet för att markera ut honom.

Så.

Nog borde vi fixa det här.

Och gör vi det inte räknar jag med att Erik Hamrén omedelbart efter match kastar in den fjolliga halsduken, jag menar handduken. Trots att han har Zlatan i laget misslyckades han att ta Sverige till OS eftersom hans dåliga val av svåra träningsmotståndare i kombination med att han inte fixat till försvaret inneburit att Sverige ramlat så i rankingen att vi fick direktmöta Portugal om en plats i OS och torskade bigtime sedan Ronaldo sprungit ifrån våra fungerande backar gång på gång. EM är ju en jämförelsevis mindre viktig turnering men efter Hamréns haveri där både Ryssland och Österrike fick utklassa oss är vår enda chans att nu ta Danmark. Och allstå en förvånande utmärkt första match men torskar vi nu och åker ut ska banns mig Hamrén följa med till sopnedkastet och som ansvarig gå till botten med skeppet. Han har fölist så många gånger nu att en enda gång till är droppen som urholkar bägaren.
Kommentera