Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1717705

Sv: Julöhlade tråden för fullvuxna 2015
En spelare man kan fundera över är norrbottningen Axel Holmström som spelar sitt sista junis-VM. Denne Arvidsjaurkille flyttade ju tidigt till Apan och lyckades utmärkt som junior.

Draftades oväntat lågt plats 196 i sjunde rundan av Detroit och jag vet inte varför. Kanske att NHL-draftarna påverkades av att många Apor som dryftats högt kom över och inte alls imponerade väl i Nordamerika. De flesta blev ju mer som Jocke Lindström - mycket framgångsrika nationellt men höll inte alls internationellt. Ska dock sägas att flera faktiskt tagit hundår i AHL och nu kämpat sig in i NHL; dock inte som stjärnor, men imponerande ändå.

Men säsongen efter draften dvs 2014/15 slog ju Axel igenom med dunder och brak för Apan i SHL men i år har det allmänt ansetts att Holmström inte fungerat - det må så vara när det gäller skotten där han målat ungefär hälften av vad han gjorde i fjol, men däremot har han betydligt fler målgivande pass än i fjol och sammantaget levererar han ännu fler poäng än han gjorde i fjol.
Kommentera