Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1743980

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sitter och försöker hitt något scenario som gör attvi kan ta oss till final. Det enda jag kan tänka mig är om vi idag bara spelar av matchen sen på något mirakulöst sätt vinner hemma genom att göra 3 snabba i första och sedan bara spela av matchen så vi har kraft kvar.

I en ev. 7:e match brukar inte hemmaplan var någon stor fördel samt att vi då kommer ha sparat våra mål på bortaplan fram tills dess.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lindberg Råkkar: Ja, nu har jag ju bara sett period 1, den fruktansvärda överkörningen, och förstår inte att det nu står 2-1.

Men grejen är den att under senaste två säsongerna finns det bara ett enda lag som kunnat komplett utklassa Luleå, och dessutom gjort det vid många tillfällen. Och det är förstås Kpölustan. Matchbilderna har alltid varit desamma: Lustan drar upp en j-a fart och vi har inte en chans att hinna med.

Ibland har det varit så matcherna igenom, speciellt när vi givit upp, men ibland har matchen plötsligt ändrat ansikte, som om Lustan kört sig trött.

Det bästa och mest typiska exemplet på hur det kunnat se ut är från 9e februari 2015. Final om Europamästerskapet. Lustan krossade oss i två perioder. Hade bara 0-2, även om 0-8 skulle ha motsvarat spelet. Och så, i tredje perioden ändras allt och Luleå kör över Lustan med 4-0 och blir Europamästare.

Helt obegripligt då. Kan man hoppas på något lika obegripligt nu?
Kommentera