Luleå HF

116134 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1751154

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Jo. När Näkyvä bestämde sig för att ta chansen "över där"uttalade han sig ju synnerligen positivt om sin tid i Luleå och för framtiden menade han att man vet aldrig, sista ordet kanske inte är sagt respektive det kan hända att jag spelar för Luleå igen förstås o s v.

Det ger en ju uppfattningen att han valde Pungen före Luleå för pengar, vilket jag trodde numera inte skulle ske. Men allvarligt talat: Osten har INTE värvat några speciellt dyra spelare, eller hur? Om man tänker på vad som borde ha frigjorts när t ex Rajala och Micflikier går till ännu bättre betalande skulle man ju trot att Osten hade pengar till sitt förfogande.

Så hur förklarar man det här?

• Han HAR pengar, men spar dem eftersom han håller på att landa några dyra riktigt imponerande spelare?
• Han har INTE pengar. Hittills ser vi ju ut budgetmässigt som ett kostnadssparande budgetlag för ett mellanår jämförelsevis.
• Pungen hade så j-a mycket stålar frigjorda att Osten inte kunde konkurrera? Mot det talar förstås att Pungen tappat en j-a massa spelare och som man förstår det lämnar de eftersom de tycker att de fick för dåligt betalt. Vilket fått en att tro att Pungens tidigare övermaga kassakista nu ser ut att sina ut och det kan vara skäl till att Helber drog - han visste vad som komma skulle? Alternativt allt det var sant, men nu i krisläge har en sponsor ändrat sig och öser på med färska stålar?

Svårt att tolka det som sker. Som supporter får man väl hoppas på det första alternativet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag har ingen vidare koll på Emanuelsson.
Det jag ser som positivt med värvningen är framförallt två saker.
Han är rightare, han är i en bra ålder där man kan ta stora steg snabbt i sin utveckling om saker faller på plats.
I AHL har han dessutom varit i en bra och stabil organisation som är bra på att ta hand om och utbilda spelare.

Det mest negativa är ju skadebenägenheten, hur ofta har killen kunna lira på 100% av sin kapacitet utan skavanker. Det är här skon klämmer och gör det till en chansning. Vissa personer har ju en kropp som inte tål träningen som krävs på elitnivå, han kan mycket väl vara en sådan person.

I övrigt ser ju inte Luleå speciellt imponerande ut om man bortser från målvaktssidan. Men det är ju alltid skönt att ha tryggheten där.
Om Jaros kunde bli kvar ett år till skulle allt kännas mycket bättre men jag tror han kommer spela NHL till hösten.

Min känsla säger att det bästa vi kan hoppas på är att få hem Olausson, men han verkar ju mer skadebenägen nu än innan han drog till Schweiz.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Eller så var det så tokigt att han helt enkelt inte ville till norra sverige? Kan ha stått rätt jämnt i pengar men att det kändes bättre att stanna söderut där det är relativt nära till storstäderna och bra mycket varmare/krogtätare/mer knark ;) vad vet jag!
Kommentera