Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1751253

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu samlas allt fler för att attackera Osten och anledningen är att landslagsjanne inte får besked om han får fortsätta i Luleå Hockey eller inte.

Janne fyller alltså 39 år under kommande säsong men stålmannens kropp har hållit, är sällan eller aldrig skadad, och han spelar varje säsong nästan alla matcher.

Mot slutet av säsongen 2014-2015 började jag undra om hans karriär inte började nå sin ände. Han överraskade genom att inte hinna med kvicka forwards som visslade förbi honom och den tidigare så säkre defensivt blev en säkerhetsrisk. Jag förmodade att janne skulle bli ännu sämre den kommande säsongen, dvs den som vi nyss haft.

Men så blev det inte. Han blev INTE sämre. Snarare så att han fortsatte hålla och dessutom att problemen med långsamhet inte var tydliga som säsongen innan. Läste att janne förklarat att han insett att ju äldre han blev, desto mer måste han träna för att hålla när det blir säsong och gissningsvis var det just det han gjort.

Ser man på truppen har vi t ex namn som Själin, Nässén och Amnér bland backarna och frågar man sig om alla de tre säkert kommer att vara lika starka eller starkare än janne är svaret självklart nej. Däremot kan det vara nödvändigt att e får speltid på hög nivå för att utvecklas och bli starkare; något som inte gäller janne förstås.

Men gissningsvis är karriären strax över för janne. Är inte säker på om han ids åka till Tyskland eller liknande om han får nej av Luleå. Då blir det snarare att han varvar ned i Piteå kanske.

Men hur mycket får han betalt och vad vill han ha för en nytt avtal? Det är något vi INTE känner till och det gör inte heller alla de som nu pressar Osten. Tror jag.

Först var det Pelle Cervenka i NSD som tog upp frågan om jannes vara eller inte vara och Cevenka var rejält förbannad å jannes vägnar. Å andra sidan är Cervenka av princip alltid förbannad på Luleå Hockey.

Sedan var det väl Hockeysverige, först robertP, som frågade Linus Klasen; idag är det uffe bodin, som frågar Linus Omark, och ingen är väl förvånad över att Luleås Linusar starkt stöder fortsatt avtal för landslagsjanne.

Igen-kligen är vi nog alla FÖR samma som Linusarna; dvs generellt anser vi att landslagsjanne ska bli kvar. Men å andra sidan har vi "alla" noll koll på vare sig de ekonomiska avtalen med janne, än mindre på vad Osten har på gång eventuellt.

Jag tycker så här: Snacka med landslagsjanne, Osten, och förklara läget.

Dels kan jag tycka att landslagsjanne är värd en högre lön, som tack för alla år och det inte bara för att man gillar honom, utan för att det är förbannat viktigt att ha sådana kulturbärare i laget; men samtidigt kan han nog inte räkna med att avlönas som en stjärna förstås. Vilket han möjligen har tidigare fram till nu (?). Så i det hela kan ingå att han är OK med en lönesänkning, vilket han sannolikt är.

Lika viktigt att han är OK med situationen som kommer. Kanske kommer Luleå att behöva prioritera att köra landslagsjanne som sjunde back, om man får tre starka backpar där janne inte tillför detsamma. Men backar är ofta skadade, det är få matcher per säsong man kan köra med de sex första namnen, och janne är förstås en perfekt inhoppare om det skulle bli så. Plus förstås att om utvecklingen går dithän att janne får skador eller inte håller ens för sjundeback utan blir scratchade allt oftare, får man kanske skriva in en möjlighet att avveckla avtalet och låta honom i så fall varva ned i Piteå eller så.

Så tycker jag. Man önskar att alla duktiga ska bli kvar och vara konkurrensmässiga i all evighet men förr eller senare är det över. För två år sedan räknade jag med att den tiden för landslagsjanne var nära förestående men nu tror jag det finns fortsatt chans och man skulle önska ett snabbt avgörande om möjlighet för att slippa se våra interna diskussioner som ett drev på diverse hockeymedia.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sverige-Kaszackstan 7-3 3p
Sverige-Danmark 5-2 3p
Sverige-Norge 3-2 3p

Sverige-Lettland 2-1 ot 2p
Sverige-Schweiz 3-2 ot

Sverige-Tjeckien 2-4 0p
Sverige-Ryssland 1-4 0p
Sverige-Kanada 0-4 0p*

Vad sägs om dessa strålande insatser?

Vi vinner mot Kazackerna och Danmark. Visserligen mot Norge också, men det var ju på fusk, eftersom norrbaggarna kvitterade i slutminut, men zebran dömde bort det helt korrekta målet.

Sedan oavgjort mot letterna och swissarna, visserligen vinst i sudd med godkänt som fan.

Och så helön utklassade av tjeckerna, av ryssarna, av kanadensarna.

Vi kan skatta oss lyckliga som slapp möta finnarna som förstås skulle ha krossat detta Tre Kronor.

*matchen pågår. Efter sju minuter av tredje får Kanada en utvisning. Då skämmer tyvärr fläskberget ut sig. Han tar tag i en klubba från en kanadick och nyper fast den mellan arm och kropp. Kanadicken kan inte få tillbaka klubban, det är alltså en holdning, men plötsligt kastar sig fläskberget på isen varpå kanadensaren åker ut för hakning. Riktigt fult, men vi är ju vana att fläskberget skämmer ut landet i VM.

Då får geniet, gnomen Mårts en fantastisk idé. Han tar ut Markström och Tre Kronor spelar 6 mot 3.

De tre kanadensarna ställer upp sig i triangel framför sin vakt och Tre Kronor lyckas med ingenting alls i 6 mot 3. Står bara längre ut och spelar pucken till varandra, framför mål står fläskberget och så fet som han är fungerar han ju som en extra vakt och det finns i stort sett inga luckor på mål alls. Under dessa två minuter avlossas i stort sett inga skott förutom utanför mål. Riktigt pinsamt. Grejen är den att ingen svensk får något skottläge. Helt värdelöst. Men gnomen har ju tagit in ett antal apor som inte kan skjuta medan han plockade bort den ende skytten, warulfvsbacken.

Därefter kommer de två kanadensarna in - och eftersom Markan är ute spelar man 1-2 minuter 6 mot 5 dvs Tre Kronor har ingen vakt. Mycket konstig spelsekvens. Det ska vara geniet gnomen Mårts att orsaka något sådant. Men vi lyckas att inte släppa in något mål trots att vi saknar vakt.

Sedan en icing, och Markström kommer in. Då gör Kanada omedelbart 5-0.

Och några minuter senare enkelt 6-0.

Nu är det fem minuter kvar av matchen, samt fem minuter kvar av VM för Tre kronor, och dessutom fem minuter kvar av lidandet under sex år med galningen Mårts som förbundskapten - och: naturligtvis de sista fem minuterna någonsin vi behöver se fläskberget Hollywood skämma ut Sverige genom sina ideliga filmningar.

300 sekunder kvar av den mest usla ledare av Tre Kronor vi haft - och den mest usla lagkapten vi haft.

Tack och lov är lidandet strax över...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det rätta vore att signa honom till något slags tvåvägskontrakt.
Spela han i Piteå där han har en lön som är stor med Div1 mått mätt. Sen kunna kalla upp honom om det blir backkris och så kan han få en bättre lön för matcher med Luleå om det skulle ske.
Kommentera