Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1756137

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja, håller våra keepers hyfsad nivå så tror jag på topp 4.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, efter längre väntan än vanligt denna Silly Season har Luleå Hockey idag spikat truppen för kommande säsong. Nu tog vi in två intressanta nordamerikanska centrar.

Efter detta har vi väl kanske fler rekryterade spelare än spelare från vårt eget upptagningsmoråde? Inte något man bryter ihop för. Det är för oss bara en ambition och inte alltid man lyckas, men det gäller också att hålla sig kvar i SHL; något som Luleå Hockey nu är överlägset bäst i landet på, utan att någonsin behöva kvala sig kvar.

Vår ambition är ju att vara Luleås och hela Norrbottens lag och vårt upptagningsområde är alltså spelare från Luleå och Norrbotten och så har det alltid varit. Dessutom välkomnar vi talangfulla juniorer som söker sig till Luleå Hockey för att få chansen att utvecklas bra och således komma från våra egna led.

Nå, vi räknar väl:

REKRYTERADE SPELARE
1. Daine Todd
2. Craig Schira
3. Viktor Amnér
4. Brendan Mikkelson
5. Ilari Melart
6. Julius Junttila
7. Bill Sweatt
8. Jacob Lagacé
9. Gustav Rydahl
10. Andreas Falk
11. Anton Hedman
12. Tim Kennedy
13. Kal-El Moullierat

Ojdå, hela 13 stycken. Hur många har vi från egna området då?

SPELARE FRÅN LULEÅ HOCKEYS UPPTAGNINGSOMRÅDE
1. Oscar Masiello
2. Filip Gustavsson
3. Joel Lassinantti
4. Linus Nässén
5. Jan Sandström
6. Christian Jaros
7. Pontus Själin
8. Johan Forsberg
9. Petter Emanuelsson
10. Anton Toolanen
11. Johan Harju
12. Christopher Mastomäki
13. Isac Lundeström
14. Karl Fabricius

Ojdå!

14 stycken, dvs fler från vårt eget område, än de som vi rekryterat, i år☺ Och dessutom har vi i år lyft upp hela fem juniorer och givit dem kontrakt med A-laget☺

Jag tycker att det låter som att vi nu passerat Apan, när det gäller självförsörjning. De påstår ju att de alltid ska spela med en majoritet ”egna produkter” men under slutspelet räknade jag ju efter ett antal matcher och varje gång dominerades Aplaget av köpespelare. Men de räknar väl om till egna, med hjälp av en s k Apsanning.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sofos: Ja, det är just kruxet. Kommer apvakterna att hålla hyfsad nivå?

När det gäller utespelarna finns det väl i detta nu all anledning att tro att de ska hålla och skulle Runken komma hem blir det än mer tydligt.

Men håller vakterna? Apan har ju under lång tid värvat vakter som andra bytt kalsonger och vanligen lyckats ha en vakt som varit hygglig. Inte mer än så, men det har räckt eftersom övriga laget gått bra.

Men vad händer om vakterna inte lyckas?

Herr Hanses har ju hoppats på länge men det händer ju inget, snarare annat än att han bevisat att han inte håller när det börjar osa katt. Och sedan han i en avgörande SM-final får plockas av isen efter en "insats" med 40% räddningar, ja då är det svårt att tro att denna kan bära en förstaspade i SHL.

Unge Lindvall kommer ju hem för att bli en frälsare, efter en satsestetikmässigt stark insats för Gnaget i Allsvenskan, men det är den enda säsong han levererat annat än underkänt, och detta gjorde han i ett så starkt lag som AIK var i Allsvenskan; skulle han lirat i ett sämre allsvenskt lag hade han haft betydligt sämre siffror. Och att gå från att vara allsvensk vakt till SHL-vakt är ingen dans på rosor. De flesta klarar det inte och vad talar för att Lindvall ska göra det?

Ingen av dessa två har någonsin visat sig ha talang för uppdraget och de har ändå hållit på rätt många år utan att speciellt utvecklas. Jag skulle personligen ranka dessa två som osäkra andravakter under genomsnittet för sådana; risker att plocka in som reserver för att ta spaden om/när förstavakten inte kan spela. Att någon av de två skulle lyfta och fungera som duglig förstavakt är minst sagt osäkert men förstås det hopp som Apan har.

Kommer det att fungera? Ja, det finns väl en liten chans. Men troligen inte. Sannolikt slutar det för dessa två som det slutade för "Nu är jag färdig för NHL" makussålletsvensson: utplockad med svansen mellan benen.
Kommentera