Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1756150

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sofos: Ja, det är just kruxet. Kommer apvakterna att hålla hyfsad nivå?

När det gäller utespelarna finns det väl i detta nu all anledning att tro att de ska hålla och skulle Runken komma hem blir det än mer tydligt.

Men håller vakterna? Apan har ju under lång tid värvat vakter som andra bytt kalsonger och vanligen lyckats ha en vakt som varit hygglig. Inte mer än så, men det har räckt eftersom övriga laget gått bra.

Men vad händer om vakterna inte lyckas?

Herr Hanses har ju hoppats på länge men det händer ju inget, snarare annat än att han bevisat att han inte håller när det börjar osa katt. Och sedan han i en avgörande SM-final får plockas av isen efter en "insats" med 40% räddningar, ja då är det svårt att tro att denna kan bära en förstaspade i SHL.

Unge Lindvall kommer ju hem för att bli en frälsare, efter en satsestetikmässigt stark insats för Gnaget i Allsvenskan, men det är den enda säsong han levererat annat än underkänt, och detta gjorde han i ett så starkt lag som AIK var i Allsvenskan; skulle han lirat i ett sämre allsvenskt lag hade han haft betydligt sämre siffror. Och att gå från att vara allsvensk vakt till SHL-vakt är ingen dans på rosor. De flesta klarar det inte och vad talar för att Lindvall ska göra det?

Ingen av dessa två har någonsin visat sig ha talang för uppdraget och de har ändå hållit på rätt många år utan att speciellt utvecklas. Jag skulle personligen ranka dessa två som osäkra andravakter under genomsnittet för sådana; risker att plocka in som reserver för att ta spaden om/när förstavakten inte kan spela. Att någon av de två skulle lyfta och fungera som duglig förstavakt är minst sagt osäkert men förstås det hopp som Apan har.

Kommer det att fungera? Ja, det finns väl en liten chans. Men troligen inte. Sannolikt slutar det för dessa två som det slutade för "Nu är jag färdig för NHL" makussålletsvensson: utplockad med svansen mellan benen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Verkar som stålmannen dyker upp i Luleå Ka-El verkar vara på ingående i truppen!
Kommentera