Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1772197

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Okej, vi värvar en back som är pp-specialist. Sen utnyttjar vi inte han i den positionen. Istället satsar vi vidare på en föredetting som Sandström och skickar istället iväg killen till Karlskrona. Som blir nya serieledare och där är han tydligen tillräckligt bra för att få lira om än bara 11 minuter i sin premiär.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lindberg Råkkar: Ja, det känns minst sagt besynnerligt, för att inte säga tveksamt.

Du tänker väl som jag att syftet var att han skulle spelas in i ett tredje backpar, samtidigt som Osten funderade på att landslagsjanne skulle varva ned. Men plötsligt kräver hela världen att janne ska få sitt kontrakt och så blev det. Dock är det inte lätt att förstå hur Skuggan väljer att lira janne konsekvent medan Amnér inte får spela. Han kunde väl kört Amnér och haft janne som inhoppare/ersättare?

Kan det vara så att han bedömt de övriga backarna starkare i PP än Amnér? Allsvenskan är ändå en lägre nivå än AHL-KHL-NHL? Eller har Amnérs defensiva förmågor inte imponerat? Han har ju faktiskt minusstatistik senaste sex åren i allsvenskan utom ett år då han nådde plus ett.

Jag vet inte, men hoppas han får rejält med speltid i Kronan så Skuggan och vi andra får en rejäl uppfattning om såväl hans offensiva som defensiva förmågor. Han är ju uthyrd t o m december bara och visar han sig riktigt bra plockas han ju in i Luleås uppställning i början av januari. Kanske har det då visats att landslagsjanne förmågor inte längre håller för en ordinarie plats. Kanske var det vad vi såg i förspelet till Örets tredje mål idag?

Men med hänvisning till hru Jaros kom in efter årsskiftet i fjol (jag hade velat ha honom med från september) kanske AMnér nu gör en "Jaros"?

Vad tror du om saken?
Kommentera