Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1783225

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
zigge:
Ett "litet" off topic tips som jag kan dela med mig så här i juletider är att tex julmusten blir godast om den lagras!!
Köp er en flaska julmust som är tappad på 33cl glas och ställ den i källaren, låt den stå där mörkt och svalt till nästa jul!!
Låter märkligt men btw så är all julmust som säljs i dag ute i handeln och är "tappad" på glasflaska är just det från Augusti och framåt..
Dock viktigt att poängtera att det ENDAST gäller must på 33cl glas och INTE nån PET plastflaska!!
Undertecknad har tidigare jobbat på ett numera insomnat bryggeri, Till Bryggerier och som köptes upp för att sen läggas ner av Falcon Bryggerier!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{Jaca, Lemiux och Zigge}: Yep! Fin öl blir bättre av att lagras. Men i flaska och dessutom måste den vara rejält stark, innehålssrik med stark alkoholhalt.

Carnegie Porter producerades tidigare och såldes med årgångsetikett. Man kunde skaffa tio olika år från bolaget och ölet ansågs internationellt som Sveriges klart bästa. Men sedan tog Pripps över ruljangsen och de behövde bara ett år på sig för att lägga ned nio av tio årgångar och förklara "folk får lagra själv". Antagligen funderar de också på att göra som de gör med alla andra märken de köper in: hälla i samma soppa i allt, bara etiketten skiljer.

Har själv bl a en magnumbutelj Duvel och en likadan Chimay Bleu Grand Cru från jubileumsutgåvan 2000. Kommer väl aldrig att öppna dem utan bara njuta av att veta att de bara blir bättre och bättre under lagringen:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Du har helt rätt...detsamma gäller öl på flaska. Drack en Bogesunds 6,5 (är stormförtjust i Bogesundsölet) och en Scarecrow som hade stått i en sval matkällare i c:a två år, och fy fan va goda de var. Men som du säger, det måste vara på flaska, även aluburkarna klarar inte längre tid utan att drickas upp, ölet "tar åt sig" metallsmaken.
Kommentera