Luleå HF

115756 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1802428

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jo, om tredje målet. Tror att Filip normalt hunnit upp med plocken där men fyra mot tre är svårt och kanske Filip kastade en blick till vänster för att se om det fanns någon läjken skulle crosspassa till och så lite behövdes för att Murhy skulle lyckas med skottet.

Landslagsjannes rumpmål var ju riktigt j-a turmål, nästan lustigt i efterhand. ATt rumpa in ett mål. Synd att det var fel bur bara. Kanske janne kan bli vårt hemliga vapen i framtiden? Som en efterträdare till Holmström med en egen unik stil vilket för jannes del skulle handla om att stå 4-5 meter ut från motståndarmålet i PP och arsla in målen;-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dagen efter.

Är uppriktigt lycklig över det spel som vårt hockeylag presterat senaste fyra matcherna, sedan Skuggan lämnade över till Petter. Som supporter kan man inte begära mer än att varje spelare gör sitt bästa och så agerar de nu vilket gör en varm av glädje. Starkt att de lyckats skärpa till sig så trots alla bekymmer tidigare under säsong och känslan är att de blir stabilare för varje match under Petter nu.

Ytterligare härligt att det till slut lossnade för La Gace som slitit sig fördärvad att få in MÅLET och när det äntligen kom såg det förvånande enkelt ut, men vilken glädje hos La Gace, hos medspelare och tränare och bland oss supportrar:-)

Trist att Lärlingen som lök på lax och smolk i bägaren studsar upp med en anmälan i efterskott. Men sådan är han ju, denne lärling, och har man någon gång haft fel man på fel plats är det denna för lärlingen; en plats dit han meriterat sig på intet sätt annat än att han lyder Peter hejsanhejsan Andersson och skrattar åt dennes undermåliga skämt.

Inte oväntat studsar aptrollen upp med hån och spe och försöker sprida en uppfattning att lärlingens indolenta anmälan av La Gace är ett symtom på en sjuka som de förklarar handlar om att samtliga lulespelare är inställda på fulspel.

Tragiskt.

När det gäller La Gace-situationen förstår alla vettiga - dit räknar jag inte lärlingen - att det handlar om en kampsituation man mot man som finns i hockey och där det fysiska spelet leder till att spelares rörelsemönster blir knepigt och balansen hos en eller båda tappas.

Lärlingen, som har skygglappar på alla sidor inklusive framför ögonen kan inte förstå och tolka ett sammanhang utan stirrar genom skygglapparna sig blind på en ruta i sekvensen och utropar Där! Misstänker jag slewfoot! vilket är lika smart som att räkna på fingrarna och tro det leder till sex, vilket påstås ske i trakter med extra talang inom banjoområdet.

Det finns dock slewfoot att uppröras över och det allra värsta exemplet av dem alla handlar om fläskberget Hollywood. I ett läge där pucken inte är i närheten och där det inte finns någon kampsituation och fysiskt spel som delförklaring smög detta fläskberg upp Brendan Mikkelson bakifrån och med berått mod delade ut en riktigt ful slewfoot av den karaktär som kan åstadkomma medvetna knäskador och avslutade karriärer.

Nu vill lärlingen att La Gace ska tilldelas ett liknande straff som det fläskberget fick. För alla rättsmedvetna, tillika med sans och förnuft, framstår det som en ren självklarhet att det La Gace och andra som lärlingen anmäler igen-kligen bör frias, eller maximalt ges ett lindrigt straff i förebyggande, upplysande syfte.

Medan det svinaktiga tilltag som fuskaren och filmaren fläskberget utförde helt självklart borde givits ett jättestraff på 10-15 matcher eftersom det var riktigt fult och farligt, dessutom medvetet och på intet sätt provocerat av situationen.

Det här förstår vi alla. Men då räknar jag bort de apmonstren och deras agerande kan jag bara förklara som antingen okunnigt och inkompetent alternativt medvetet hån- och hatinspirerat; troligen båda i kombination och för alla oss vettiga och hockeyintresserade helt onaturligt.
Uppladdat:

450x300-thumb_500.jpgthumb_500.jpg

Kommentera