Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1812052

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ser för övrigt att Green Yåååda än en gång jublar över SKAIKs alla "NHL-stjärnor".....visst, Arvidsson, Rundblad och Lindberg var ju dom som skulle lyckas, det var ju dom som också var de bästa junisarna i SKAIK, men hur har det gått?? Runblad behöver vi inte ens nämna..totalt misslyckat även om han hade kapacitet att bli en Erik Karlsson om man kollar statistik från Elitserien iaf.
Oscar Lindberg, som enligt Green Yååååååda skulle också bli storstjärna....ja, detta är andra säsongen i rad han fått slippa lira i AHL iaf, men poängskörden imponerar inte, bara 17 poäng iår och han lär inte notera de 28 från förra säsongen.
Lirar väl i Rangers tredje eller fjärde kedja och lär kanske fortsätta så, om inget drastiskt händer i hans utveckling nästa säsong som 26-åring.
Viktor Arvidsson då? Har också pendlat mellan NHL och AHL sedan han åkte över fram till iår då han producerat fina 53 poäng, långt från toppen förvisso, men inte illa ändå. MEN...nu är det en säsong....nu gäller det att han fortsätter i det stuket också i en två tre säsonger (alltså, producera över 50 poäng/säsong) till för att man ändå ska ranka honom som en hyffsad lyckad NHL spelare, dock långt från "Stjärna", då det i min värld krävs mellan 80-100 poäng i kanske åtminstone 6-7 säsonger för att nå sådan status....det känns som att Arvidsson har långt dit än, men inte helt omöjligt iaf.
Melker Karlsson gjorde ju också ett litet ryck och får väl anses två säsonger irad som en ok utfyllnadslirare i NHL, men den där "Stjärnglansen" lyser med sin frånvaro.....då går det minsann betydligt bättre för andra killar från Sverige "over there" :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Håller med du.

Apan står helt suveränt i särklass när det gäller att exportera svenska spelare över Atlanten för att bli "NHL-stjärnor".

När vi talar NHL-stjärnor tänker vi t ex Luleås Holmström, Renberg och Öhlund - spelare som varit verkliga stjärnor. Och så är det för många andra svenska klubbor - de HAR exporterat NHL-stjärnor och många av dem betydligt fler än Luleå.

Men Apans "NHL-sjärnor" har väsentligen nått AHL. Många av dem har aldrig ens testats i NHL; andra har fått enstaka matcher. Några av apexporterna tycks ha lyckats ta en plats i NHL och det är bara att gratulera. Men detta som regel efter lång icke utvecklande tid i AHL.

Jag bedömer att Apan står i särklass när det gäller att ha släppt iväg spelare alldeles förtidigt över Atlanten. De flesta som lämnat Apan borde ha stannat minst ett, snarare 2-3 år ytterligare. De var helt enkelt ofärdiga och förstörde bara flera år i sin utveckling.

Nästan alla svenska elitlag har exporterat en eller flera NHL-stjärnor på riktigt. APan har det inte. Som bäst lyckades de med brunkaren X:et som brunkade länge för massor av år sedan. Men någon stjärna? Nej, inte ännu.

Deras "verkliga" stjärnor på hemmais senaste åren - highsticking Lindström, Möller och Holloway har ju misslyckats ordentligt när de försökt NHL eller KHL. Endast Möller lyckades någorlunda i KHL där han levererade imponerande ungefär hälften av de poäng Linus Omark levererade.

Fläskberget vill jag inte ens nämna. Om det inte gäller tävling i filmning och annan fusk.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sen ska jag inte glömma att nämna Adam Larsson som äntligen efter en del pendlande NHL/AHL fått lira två raka säsonger i NHL...må så vara att han är mil från samma status som Erik Karlsson och Viktor Hedman som två exempel men verkar vara en helt ok 5-6 back. Får se hur länge till bara....
Kommentera