Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1812061

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Håller med du.

Apan står helt suveränt i särklass när det gäller att exportera svenska spelare över Atlanten för att bli "NHL-stjärnor".

När vi talar NHL-stjärnor tänker vi t ex Luleås Holmström, Renberg och Öhlund - spelare som varit verkliga stjärnor. Och så är det för många andra svenska klubbor - de HAR exporterat NHL-stjärnor och många av dem betydligt fler än Luleå.

Men Apans "NHL-sjärnor" har väsentligen nått AHL. Många av dem har aldrig ens testats i NHL; andra har fått enstaka matcher. Några av apexporterna tycks ha lyckats ta en plats i NHL och det är bara att gratulera. Men detta som regel efter lång icke utvecklande tid i AHL.

Jag bedömer att Apan står i särklass när det gäller att ha släppt iväg spelare alldeles förtidigt över Atlanten. De flesta som lämnat Apan borde ha stannat minst ett, snarare 2-3 år ytterligare. De var helt enkelt ofärdiga och förstörde bara flera år i sin utveckling.

Nästan alla svenska elitlag har exporterat en eller flera NHL-stjärnor på riktigt. APan har det inte. Som bäst lyckades de med brunkaren X:et som brunkade länge för massor av år sedan. Men någon stjärna? Nej, inte ännu.

Deras "verkliga" stjärnor på hemmais senaste åren - highsticking Lindström, Möller och Holloway har ju misslyckats ordentligt när de försökt NHL eller KHL. Endast Möller lyckades någorlunda i KHL där han levererade imponerande ungefär hälften av de poäng Linus Omark levererade.

Fläskberget vill jag inte ens nämna. Om det inte gäller tävling i filmning och annan fusk.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Lite överdrivet är det väl ändå att kalla Holmström för en verklig NHL-stjärna. Han stod ju alltid i skymundan av Detroits storstjärnor, som enligt min mening var de riktiga stjärnorna i deras lag. Spelare som höll yppersta världsklass, förstås. Däremot var Holmström en viktig pusselbit i ett lag som vann flertalet Stanley Cup och det är förstås respekt. Men hans storhet låg väl lite i att han inte var en stjärna, och att han gjorde jobbet som stjärnorna inte ville eller kunde göra?

Jag hoppas ni kommer få fram fler NHL-spelare framöver. Det är ju fint att blicka tillbaka och tänka på spelare som Holmström, Renberg och Öhlund, men samtidigt måste man ändå säga att det är ett svaghetstecken att behöva tänka tillbaka på spelare som la av för flera år sedan för att kunna hitta framstående Luleå-NHL:are.

Tänker på det här med investeringarna som görs i både ert herr- och A-lag, har ni även ökat budgeten för hockeygym eller ligger den kvar på samma nivå? Vad är ert upptagningsområde för hockeygym, tar ni även in spelare från andra distrikt/länder? Brukar ju krylla av stockholmare på hockeygym runt om in landet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Var god notera att något skitsnack om Apan pågår inte här. Vi bara redovisar fakta och analyserar läget. Den som inbillar sig att det är hat och hån får tänka om eller be någon som tänker bättre om hjälp.

Dessutom kan ett besök i Apboken tjäna som illustration.

Där sitter nu det inte så begåvade abmonstret och ylar över att Bulan böt ut Berguven mot Sandström i första periodens slutskede, men att Berguven tog spaden igen när nästa period startade.

Var Berguven småskadad, men det ordnade sig? Kanske, kanske inte.

Mer trolig anledning nog att Pölsan hade haft 2 icingar i rad och målvaktsbytet innebar att pölsaspelarna fick vila en halv minut extra.

Så, vad gör apmonstret? Ylar i högan sky: "osportsligt!"

Själv frågar jag mig: Hur klent begåvad måste man vara för att agera så när man håller på ett lag som utsett till lagkapten en spelare som
a) innan dess utan att skämmas förklarat att han utan vidare fuskar för att laget ska vinna;
b) dragit på sig matchstraff efter matchstraff samt långa avstängningar för fula överfall på motståndare som inte kan försvara sig
c) vid flera tillfällen dragit på sig flest tvåminutersutvisningar i serien
d) levererat några av de värsta filmningarna i svensk hockeys historia.

Och nu sitter apmonstret och ylar "osportsligt"?
Kommentera