Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1812104

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
För ungefär tio år sedan skämde Apan ut sig å det grövsta när laget under brinnande kvalspel kom på den lysande idén att sätta sig och supa skallen av varandra i en kåk utanför Apschtaan varpå en av spelarna blev tagen av polisen sedan han i fyllan och villan kört av vägen.

Efterspelet var värre än så. En kvinnlig journalist och hennes barn förföljdes och mordhotades ett år innan de lämnade Apschtaan.

Och nu upptäcks Apan återigen med fingrarna i syltburken med polisutredning som följd. Tydligen har Apan själv hittat på att ta ut avgifter för parkering på kommunal mark vilket de förstås inte haft rätt till. Det hela ska ha pågått i 30-35 år och trots påstötningar från kommunen om olagligheterna har Apan fortsatt och det handlar om >miljon i oskattade pengar som Apan snott till sig på ett sätt som snarast påminner om en beskyddarverksamhet a la mafiosos.

När nu en journalist frågar klubbdirektören om saken serverar denne först lögner men när dessa visas falska blir han direkt hotfull och kommer med illa dolda krav om att detta inte ska skrivas om och förklarar att anledningen att mörka bort olagligheter från Aphåll är...värdegrunnnnnnnden.

Mycket tragiskt att Apan inte lärt sig men samma inblandade nu som då.

Också tragiskt att inte skandalen och den lilla västerbottentidningens eleganta reportage uppmärksammas mer.

Den ansvarige själv skrattar högt och varnar journalisten för att denne kan komma i konflikt med...värdegrunnnnnnden!
Kommentera