Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1812359

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
En liten fundering som jag fick, har en del goda kontakter inom motorsporten i Skellefteå som för övrigt håller en tynande tillvaro i denna kommun, det finns visserligen ett par förare som kommer därifrån tex Marklund Motorsport inom rallycross och Dahlgren inom Racing! Men märk att dessa två inte är verksamma i kommunen.. Men att Skellefteå kommun gärna solar sig i deras framgångar!!
SkellefteåMS arrangerar 1 folkrace tävling och har 1 stående tävling som ingår i Norrlandsveckan i Rallycross, alltså ungefär 2st tävlingstillfällen per år, vi i Umeå har ca 24 tävlingar runt om i kommunen bara detta år!
Nu ska dock SkellefteåMS få arrangera en deltävling i Rallycross SM och hålla i vinter Rallysprinten under SM veckan..
Alltså en 100% ökning av arrangemang!!

Nu till det jag skulle komma till, hur många klubbar finns det, eller tillåts det att i Skellefteå regionen finnas i Sveriges två högsta seriesystem oavsett idrott??
Märkligt att tex Clemensnäs ramla ur HA och Sunnanå damfotboll ramla ur damallsvenskan i samband med SKAIK's uppgång till elitserien!!
Vet inte ens om det där "brännbollslaget" som huserade i högsta ligan finns kvar?

Jämför det med antal lag i högsta ligan eller ligan under som finns i Umeå eller Luleå så undrar man vem det som är styr utbudet av idrotter i Skellefteå kommun och dess "närområde"
Det är ju inte lite "krystat" kring om SKAIK ska upprätta en damhockey igen, men konkurrensen kanske blir lite för mördande då för herrlaget..
Ingen förstår hur det igen-kligen ligger till...

Förklaringen på allt detta kan man förmodligen snart läsa på en annan bok här och då skrivet av en som bor 140mil ifrån händelsens centrum och kan då förklara hur det igen-kligen ligger till... ;)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Tänker som du, att Apschtaan tycks gå "all-in" på Aphockeyn och dessutom tycks apledningen ha en sådan makt i kommunen att de gör lite som de vill - ungefär som Trottoarkantens IF söder om Siljan.

Känns väldigt trist när kommunen släcker julgranar och stänger lekplatser samtidigt som de öser pengar på Apan som inte behöver dem för närvarande: kommunen skickar in minst tio miljoner till Apan årligen och samma summa staplar Apan på hög eftersom de inte behöver summan under året. Medan övriga föreningar i schtaaan får allmosor vad man kan förstå.

Ännu mer trist när Apledningen - som nu Pea - bryter mot lagen och taggar in pengar de inte har rätt till, genom att kräva in parkeringsavgifter på kommunal mark som Apan saknar rätt till.

Och ännu värre luktar det när Apan underförstått hotar tredje statsmakten - pressen - när den publicerar information om Apans brottsliga verksamhet.

Jag tror att ett sådant här uppträdande som sekten Apan står för aldrig skulle haft en chans i Umeå eller Luleå.
Kommentera