Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1814207

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: För det första så måste det införas en coaches challange (eller vad det heter) sen måste SHL se sig själva i spegeln och fråga sig om det är så här svensk elithockey skall dömas för detta håller inte och nu tänker jag inte bara på matchen ikväll och Brynäs matcher utan hela säsongen har det ju varit en mörk säsong för domarna! Nä man måste kunna kräva lite mer av domarna för som det är nu åker dom omkring och dömer i alldeles för mycket skyddad verkstad!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Forsberg 1978: Jo, jag är också för en coach challange, men med våra duktiga domare i Elitserien skulle vi behöva 2st coach challange/period.
Nä, tycker synd om er, ni var värda att vinna matchen....det där mkt felaktiga beslutet av Sjöqvist vände matchen till Linköpings fördel.
Irriterande att han står och bara tittar på då Mattis Olimb sparkar bort Bertilssons klubba som är en tvåminutare för att sen utvisa Bertilsson efter en filmning ala Fläskberget av just nämde Olimb.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Forsberg 1978: Det håller jag verkligen med om men det gäller väl bara en per match? Med tanke på nivån borde vi samtliga lag få minst 5 coaches challenge per match :)
Jag tycker det vore skitbra om de införde det även i SHL, fast jag betvivlar starkt på att de kommer göra det. Anledningen till min skepsis är att jag inte tror att våra domare klarar av att erkänna de gjort fel. På Lärking skulle det absolut inte vara ens möjligt att få honom att tänka om...fast bedömningar från situationsrummet kanske inte får bestridas?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Forsberg 1978: Folk har olika åsikter om det där. Personligen menar jag att man måste satsa rejält med resurser för att rekrytera talanger till zebror och utbilda dem på adekvat sätt.

Som det är nu definieras talang som "jag har lust att bli zebra" medan jag menar att det måste till en rekrytering som i högre grad än nu tar hänsyn till personlighet och karaktär - egenskaper som jag menar skulle direkt diskvalificerat flertalet redan från början. Speciellt höjdhopparen sjöberg som inte skulle tillåtits döma Division 18 ens.
Kommentera