Luleå HF

115756 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1815184

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Det där med att locka spelare med skyhöga löner klingar bekant. Sweatt värvningen är ett bra exempel på det.

Man ska inte kasta igelkottar i gummibåten
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Nädu, nu ska jag köra en Yååååda och sidekickare....nej, Sweatt SÖKTE sig till oss för att han såg en chans att utvecklas ett steg till och få gratisplats i NHL, så han erbjöd sig lägre lön än vad han hade hos er ;-)
Nädå, skämt å sido erbjöd Luleå bättre lön till Sweatt än Brynäs men säg vilka lag som inte gjort så i Elitserien och Allsvenskan.
Det finns dock tre lag som stuckit ut och det är Färjestad, Frölunda och Linköping som har haft stora plånböcker och bjudit hejvilt. Men för Frölunda och Färjestads del tog det stopp för några år sedan då kassan och framgångarna sinade (mkt pga av dyra och dåligt scoutade felköp) och t.om en så mäktig klubb som Färjestad har fått börja se om i kassan och organisationen de senaste åren...nytt för dem, men som för Luleå och Brynäs t.ex som har fått göra det de senaste 15-20 åren (för Luleå sedan 1997 iaf) för att överleva.
Frölunda hade ju redan en fungerande junisverksamhet så för deras del blev det lite lättare att hålla stadigare i plånkan men ändå få in bra spelare i laget samt givetvis bra köp av spetsspelare de senaste 4-5 åren vilket inte riktigt stämde innan.
I Linköpings fall vet jag inte hur deras ekonomi ser ut, de verkar ju än ha råd med många spetsspelare men hur länge till då framgångarna aldrig kommer?
SKAIK har ju kommit in som den nya maktfaktorn i ekonomiska sammanhang och få har råd att matcha deras bud till spelare de verkligen vill ha, men det känns som att SKAIK är farligt nära att hamna i samma sits som Färjestad och Frölunda att man bara tokbjuder och så blir det halvdant. SKAIK har ju förvisso haft framgångar och en bra junisverksamhet där man tagit till sig talanger tidigt men iår kanske det tar stopp redan i kvarten (pluss att det sr tunnare ut från junislaget)och detta år har nog varit en miss i kalkylerna i sånna fall för SKAIK och det är så det börjar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade:
Gillar verkligen klubbar som inte lockar med höga löner trots att de har chansen. Finns det någon sådan klubb man kan börja hålla på;)
Kommentera