Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1827914

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En härlig intervju med Anton Hedman, på Hockeysverge (länk).

Alla vi som älskar hockey "på riktigt" gillar ju både den spelskickliga och fysiska dimension, som bara hockey har. Annars kunde vi lika gärna digga Fia med knuff. Eller sektsupporta ett lag, med små ynkliga backar som vare sig kan spela eller ta en tackling, och dessutom anser att första isträningen består av fiskdamm och paraplydrinkar.

Hedman är en av landets skickligaste och mest aktiva när det gäller det fysiska spelet och därför varmt uppskattad av supportrar och medspelare medan klena motståndare och klena motståndarsupportrar förstås förstår, inte.

Nedan visar i alla fall Hedman hur man bäst hanterar random Apa:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, nu är det tydligen klart att den väldiga ersättning som Näsan erbjöd med stöd av landets största hockeykassareserv, som helt består av tio års samlade kommunaldopingtillskott, var så väl tilltagen att Djurgårdaren Matt Andersen inte kunde stå emot.

Med ledning av Luleås matcher med gårdarna tidigare är denne Andersen dessutom väl känd som "Luleådödare" vilket gör det extra obehagligt för oss.

Det står allt tydligare att sedan Apan tappat det allra mesta av det spelarunderlag underifrån dom fr byggt upp genom att gå ned i åldrarna till 12-13 år om det behövdes för att kontakta och sno till sig Umeå och Norrbottenspojkar nu ebbat ut. Och Apan etablerar sig nu, med kommunaldopingsäcken som grund och Näsan som verktyg, som landets nya köpeklubb.

Inte så oväntat men det blir förstås trevligt att äntligen slippa apmonstrens ylande om alla andra som köpeklubbar: nu kommer de förstås att anse sådant "fint och modernt".

Vi andra som kan hockeyverksamhet är ju inte överraskande. Vi vet hur utvecklingen galopperat under framför allt senaste 10-15 åren.

En fråga att fundera över är hur starka Apan kan bli som köpeklubb.

Det är klart att när de lagt väldiga pengar för Lindström, Möller, Holloway och nu Andersen kan de, om de kompletterar bra, etablera ett mycket starkt anfallsspel vad det gäller linor.

Likaledes ser ju Ortio ut att hyggligt kunna sköta spaden, till skillnad från de vanligen halvt värdelösa filmarskämt de vanligen handlat in som vakter 2-3 per säsong under hela sin nuvarande tid i Elitserien SHL.

Men kan de ordna upp backsidan också? Kanske.

Apan har ju under alla sina (mindre) anrika år varit väldigt ihåligt på backsidan de flesta säsongerna förutom då Anders Forsberg såg till att ordna upp saken och dessutom importera CryBert utbildad i försvarsspel av Rönken.

Senaste året inget undantag men det var ju ett arv efter Aplasse och tidigare ledning som var lika inkompetenta på de saken som Apledare i stort sett alltid varit.

Riskerar vi att Näsan visar sig förstå sig på detta och köpa in backar som duger samt en huvudtränare som tillika förstås sig på försvarsspel?

Risken finns.

Den kan t o m anses överhängande. Näsan har ju varit ute och fiskat rejält på den sidan. De backar han plockat eller lagt bud på för att plocka har ju varit sådana som Apan behöver i stor utsträckning. Och dessutom att Näsan försökte lura till sig både Rönken och Bulan genom att öppna kommunaldopingkranen är ju också illavarslande. Men Rönken och Bulan tackade ju nej förstås, hur många miljoner än Näsan frestade med:-)

Men när det gäller Apans styrka får vi vänta och se.
Kommentera