Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1829284

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Jag får erkänna min okunnighet. Det kanske är som du säger, att den som söker in på ett gymnasium i Sverige med extrasatsning på något ämne t ex hockey, samtidigt skriver på ett avtal där vederbörande binder sig för att under tre år framöver spela för en enda klubb och ingen annan. Och vill man annat är det OK för den inhyrde läraren att kasta ens saker på golvet, köra vederbörande ur klassrummet (i det fallet ett omklädningsrum) och tvinga vederbörande att byta om ensam i en skrubb medan klasskompisarna byter om tillsammans. Så är det säkert, konstigt att jag missat det.

Konstigt förresten att även Skolinspektionen missade det eftersom de dömde skolan till drygt 40 000 kronor i böter för kränkande särbehandling samt att när Apans inhyrda lärare och hans bossar förklarade att "vi hade rätt att behandla en elev så och vi kommer att göra det igen i samma läge" ända till dess Skolinspektionen förklarade att då flyttar vi eleverna till Umeå; först då klev Apbossen fram och sa "OK, vi ändrar oss. Nu lägger vi locket på, saken är utagerad."

Skolinspektionen hade väl inte heller läst på reglerna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det är klart att man inte kan beté sig på sättet som du beskriver men om en spelare på Skellefteås hockeygym byter klubb till Luleå så är det enda vettiga att han byter till Luleås hockeygym istället för att gå kvar på Skellefteås hockeygym. Det måste ju vara bäst för alla inblandade eller hur?
Har ärligt talat aldrig hört talas om att man kan byta klubb när man går hockeygym såvida man inte lägger av eller går till en mindre klubb för att man slutar elitsatsa.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dags att hylla Apans fantastiska utbildning av målvakter från Skellefteå.

På sextiotalet lånade man ner Kirunapojken Klimpen Häggroth, som tyvärr alkoholiserades gravt i Apschtaan och på sjuttiotalet fick man låna Luleåmålvaktern Hardy Åström som blev Sveriges första NHL-målvakt och sedan har de för all del fortsatt att i stort sett bara köpa och köpa vakter.

Men några vakter från Apschtaan finns det väl?

Ja, alla vakter från Apschtaan har tillsammans lyckats spela en enda NHL-match. Det var Johan Backlund och sedan var det klart.

Gustaf Lindvall sparkades ut när han var klar som junis och efter fem år i nästan tio andra klubbar köptes han tillbaka och visades vara fantastiskt stark; fick nästan 90% räddningar senaste säsongen. Imponerande.

Filip Gustavsson förklarade varför han, född i Skellefteå, drog till Luleå. Hos Apan var den enda målvaktsträningen upp till 20-årsåldern instruktionen "ta pucken" så han valde att gå till Luleå Hockey, och hatas förstås av sekten för det.

SÅ var det med den fina träningen i "egna led".
Kommentera