Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1831109

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Vilken resa man gjort, slutat titta de senaste åren för att det vart så rörigt när de spela. Senaste säsongen har två spelare utvecklats så att de är aktuella för storlag. Skillnaden i struktur är enorm, poängen direkt mot Holland och nu vinst! Bra jobbat partyjanne!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
På hockeyförbundet finns en hygglig databas med vilken man kan kontrollera fakta, i stället för att lyssna på alternativa fakta av apmonstret Fjodolf.

T ex kan man kontrollera vilken trupp varje lag haftbår efter år i Elitserien SHL. Ja, förstås, det handlar då bara om anrika lag medan kreti- och pletilag som nästan hela sin historia befunnit sig i Division 1/Allsvenskan/Kvalserien hittar man inte där.

Men alla de stora och anrika lagen finner man. Jag talar om giganterna Warulfven, Djurgårn, Pölsan, Frölunda, HV-71 , MooDoo och Luleå Hocket - de sju giganterna som alla har ungefär 50-100% fler poäng i maratontabellen jämförrt med närmaste av utfyllnadslagen utan större historia.

Jag fick för mig att kolla upp Luleå Hockeys trupp Gludåret 1996 för att se om vi spelade med pojkar från bygden och fann följande:

BURSTRÖM, Anders Place of Birth: LULEÅ
GRANQVIST, Erik Place of Birth: LULEÅ
GUNLER, Jakob Place of Birth: LULEÅ
HUHTA, Mikael Place of Birth: LULEÅ
LARSSON, Jörgen Place of Birth: LULEÅ
LÖVGREN, Mikael Place of Birth: LULEÅ
NILSÉN, Erik Place of Birth: LULEÅ
MODIG, Lars Place of Birth: LULEÅ
NILSSON, Stefan Place of Birth: LULEÅ
LINDBERG, Torbjörn Place of Birth: LULEÅ
ROSENGREN, Torbjörn Place of Birth: LULEÅ
WIKSTRÖM, John Place of Birth: LULEÅ
ÅKERSTRÖM, Roger Place of Birth: LULEÅ

BERGLUND, Thomas Place of Birth: PITEÅ
HOLMSTRÖM, Tomas Place of Birth: PITEÅ
HURTIG, Lars Place of Birth: PITEÅ
ÖHLUND, Mattias Place of Birth: PITEÅ

NILSSON, Petter Place of Birth: BODEN
NORDBERG, Robert Place of Birth: BODEN

HÖGLUND, Patrik Place of Birth: SUNDSVALL
LINDHOLM, Mikael Place of Birth: GÄVLE

AUNES, Fredrik Place of Birth: VÄSTERVIK
BACKLUND, Joakim Place of Birth: FALUN
JONSSON, Stefan Place of Birth: SÖDERTÄLJE
STRÖMWALL, Johan Place of Birth: GÖTEBORG
MERTZIG, Jan Place of Birth: HUDDINGE
ROSÉN, Johan Place of Birth: ARBOGA

KUCERA, Jiri Place of Birth: PLZEN
MYLLYS, Jarmo Place of Birth: SAVONLINNA

Av 29 spelare i truppen var hela 13 födda i Luleå och från bygden räknar vi också spelare födda i Boden och Piteå; Luleås syskonorter som båda ligger närmare Luleå än vissa platser i den georgrafiska jättekommunen "Skellefteå" ligger APschtaan exempelvis.

Då finner vi att Luleå Hockey Gludåret spelade med hela NITTON SPELARE från bygden!

Och då har vi inte ens räknat in vår förste pensionerade tröjbärare Luleåikonen Johan Strömwall, eftersom han råkade födas i Göteborg innan han kom till Luleå.

Antagligen är det svenskt rekort för ett Gludlag, om vi undantar vissa årgångar av Djurgårn, Gnaget och Frölunda, som inte är jämförbara eftersom de knappast har en hembygd utan en storstad att hämta spelare ifrån.

Ojoj, vilket bygdens lag. Och vilken jätteskillnad jämfört med ett lag 13 mil söderut som skryter om hur bästigast de är att ha >50% av spelarna från bygden, vilket bara är en form av alternativ fakta, en apsanning, på ren svenska en lögn, eftersomd e aldrig lyckats fylla laget med spelare från bygden trots att de falskeligen räknar in talanger de snott från Umeå och Norrbotten genom att utsätta dem för telefonterror i 13-14-årsåldern. Men inte ens det räcker. Aplaget består av en majoritet rena köpespelare.

Och det är hela saken.

Vill man se ett Gludlag i modern tid som fullständigt dominerats av spelare från bygden?

-se på Luleå Hockey Gludsäsongen 1995-1996!
Uppladdat:

450x300-47677.jpg47677.jpg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Håller med. Naturligtvis härligt att ha haft en världsspelare som Bengt men långa bollar på Bengt-stilen lyckades ju inte ända fram. Dock har han säkert liksom före honom Stenmark och Burken Borg öppnat horisonten för andra och när det gäller sparkbollen kom först U-landslaget och nu seniorlandslaget med en vilja och ett samarbete som kan flytta på berg och det är ljuvligt att se:-)

Håller med om att man tappat intresset när det ofungerat så jävligt och sanningen är den att under år när våra landslag så infernaliskt saboteras av inkompetenta ledare finns det ingen anledning att stryka dem medhårs eller "hoppas" och "stå bakom" utan tvärtom all anledning att förklara att skit är skit.

Det gällde Hamrén som var för blyg för annat än att lyda den långe och insåg aldrig att det var hans förbannade uppgift att ordna en fungerande fyrbackslinje och ett försvarsspel som kunde stå emot, även när vi hade det långa verktyget längst fram; det gällde i ännu högre grad gnomen Mårts som var så fruktansvärt efter sin tid att han inbillade sig kunna chefa över NHL-stjärnor och fylla på landslaget med Apor.

Visst var det kul när sparkbollslandslaget vann matcher efter att ha presterat usel sparkboll men den långe blixtrat till med några världsnummer.

Men det är så j-a mycket roligare nu att se hur de alla är överens om att ge allt för varandra och för laget.

Banks sa före matchen att Frankrike hade på varje position världsspelare som var och en var bättre än varje svensk spelare inklusive att Frankrike hade stora stjärnor som inte ens gick in i laget. Det var säkert helt korrekt spelare för spelare men liksom i hockey kan ett lag bli så extremt mycket bättre än summan av varje enskild spelare, om bara de alla har viljan att ge allt för laget.
Kommentera