Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1831533

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: ja, det är skamligt hur Apan köpte sig en plats i Elitserien, genom att med kommunaldopingskassa handla in köpespelare som tog klubben till Elitserien.

Jag har kollat upp truppen säsongen 2005-2006 och den domineras ju fullstandigt av köpespelare. De enstaka som kan påståskomma från bygden har ju som pojkar stuckit till andra platser där de utvecklats.

Tror jag fann en enda spelare som var och ren approdukt där och gissa vad? Han fick sparken så fort Apan gick upp i Elitserien.

Som alla vet är den helt avgörande orsaken till att Apan gick upp MooDoos felbeslut angående Magnus Wernbloms lön. MooDoo vägrade ge honom en rättvis lön och då gick han till Apan i stället och spelade upp aporna.

Köpeklubbarnas köpeklubb köpte sig en plats i Elitserien.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apropos Apans ledare, vanligen köpta från Norrbotten utanför Luleå.

Piteå-Aplasse och Kiruna-Wallson påstod ju själva att de erbjudits monsterkontrakt från Ryssland där Norran fick det till att de skulle stå i båset och leda Ryssland i World Cup.

När sanningen kom fram handlade det bara om att en anonym tjänsteman på adminstrativa avdelningen på ryska förbundet på direkt fråga om "är ni intresserade" av att Aplasse föreläser en halvtimme om hud det fungerar hos Apan svarat "ja, det kunde väl vara trevligt".

Menlögnspridandet ledde till slut fram till att Schweiziska Zürich Lions lurads att köpa in herrarna Aplasse och Apwallson som ledare under två år.

Nu har de varit där ett år. De hade ju sett till att kräva en massa bra spelare så att jobbet skulle sköta sig själv. Ungefär som hos Apan där NHL-scouten Anders Forsberg kunde styra in rätt spelare och lag som sedan, som ett självspelande piano, tog två glud medan herrar Wallson och Aplasse tog äran, som var Forsbergs, igen-kligen.


Aplasses och Apwallmans enda och igenkliga kompetnes var ju att bevaka pojkhockeyn i Umeådelen av Västerbotten samt Norrbotten, för att börja ringa i lönndom till största talangerna i 12-13-årsåldern om möjligt med "Psssst. Om du kommer till farbror Apan gör vi dig till NHL-stjräna. Fria klubbor. Vi tror på dig. Komse, komse, komse..."

Och så mycket hade Aplasse och Apwallman ändå i huvudet att de begrep att deras tyska inte var tillräckligt bra och det tar många år om de snor pojkar, så de måste ha bra spelare, vilket de krävde och fick.

Och det gick hyggligt eftersom Zürich kom tvåa i ligan. Men i slutspelet fick de möta seriesjuan Lugano med toppforwarden i Schweiz - Luleåutbildade Linus Klasen - och vad hände?

Ap-Zürich sparkades ut ur slutspelet redan i kvartsfinal. Precis som Apan i Sverige.

Nu har ju lönndomsringarna till småpojkar ett år mer på kontraktet så vi får väl se vad som händer. Kanske blir de utköpta efter misslyckandet?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan har ju sedan slutet av 1990-talet bestämt och lovat att minst 50% av spelarna i A-laget ska komma från bygden vilket de definierar som i första hand Skellefteå i andra hand norra Västerbotten.

Låt oss undersöka hur bygden dominerade i det Aplag som tog Apan till Elitserien 2006.

Vi går till Svenska Ishockeyförbundets hemsida för att få information om vilka spelare som ingick i Apans trupp 2005-2006 då Apan tog sig till Elitserien.



6 UTLÄNDSKA KÖPESPELARE

1. BUSENBURG, Marc 07/12/1977 D
Amerikan som köptes av Apan bara för säsongen och därefter köptes vidare.

2. HARKINS, Brett 02/07/1970 F
Amerikan, som köptes in av Apan som 35-åring och köptes vidare av Rögle efter första året i Elitserien med Apan.

3. MCCARTHY, Jeremiah 01/03/1976 D
Amerikan, inköpt av Apan inför säsongen och köptes sedan vidare.

4. PROCHAZKA, Libor 25/04/1974 D
31-åring från Skellefteåbygden Tjeckien, inköpt av Apan som 31-åring och köptes vidare efter någon säsong till.

5. BRANDA, Daniel 20/02/1976 F
Tjeck som köptes av Apan bara för säsongen och därefter köptes vidare.

6. WELSER, Daniel 16/02/1983 F
Österrikisk senior inköpt av Apan och såld vidare någon säsong senare.



5 KÖPESPELARE FRÅN NORRBOTTEN

7. HADELÖV, Andreas 23/07/1975 GK
Kirunapojke som hade spelat för alla möjliga lag och köptes in av Apan redan som 30-åring för att bli förstamålvakt senaste året i Allsvenskan.

8. KREKULA, Fredrik 08/04/1974 F
Kirunapojke som utbildades av Kiruna och Riktiga AIK för att inköpas av Apan 27 år ung.

9. NORBERG, Johan 25/03/1987 GK
Från Boden, ytterligare en backupvakt som Apan köpte in inför säsongen och sparkade vidare en säsong senare.

10. ÖBERG, Fredrik 02/03/72
Bodenpojke även med några säsonger i Luleå som köptes in av Apan som 33-åring inför säsongen. I år dessutom hunnit med att anställas och sparkas av Apan som coach.

11. LINDGREN, Fredrik 03/10/1980 D
Norrbottenspojke från Arvidsjaur, utbildad av just Arvidsjaur men inköps som 19-åring och första säsongen kör han back i både A-laget och J20 för Apan. Denne Norrbottning lirar sedan länge för Apan, med undantag för en säsong i Mörrum, men har nu fått sparken av Apans nye sportchef, Lindgrens egen storebror Näsan Lindgren, också inlköpt från Norrbotten utanför Luleå som nästan alla Aledare.



4 KÖPESPELARE FRÅN STOCKHOLM

12. DAHLBERG, Nicklas 20/04/1985 GK
Dandrydspojk, utbildad också i Vallentuna och köptes in av Apan som 18-åring och fick vara andramålvakt för Apan några säsonger, eftersom Apans egna utbildning av vakter - endast i form av instruktionen "ta pucken" - konstigt nog aldrig lyckats utveckla några målvakter.

13. FALK, Andreas 27/02/1983 F
Huddingepojk som köptes in av Apan som senior och lirade ett par säsonger i Allsvenskan men köptes av HV sedan.

14. PAULSSON, Andreas 11/03/1976 F
Från Upplands Väsby utbildad också av Hammarby och inköpt av Apan som 28-åring för senaste två allsvenska säsongerna, därefter köpt vidare.

15. ÅKERMAN, Johan 20/11/1972 D
Stockholmaren Åkerman från Hammarby och riktiga AIK inköptes av Apan som 27-åring och blev kvar några säsonger men köptes av HV när Apan gick upp i Elitserien.



4 KÖPESPELARE FRÅN SYDBOTTEN

BOHMAN, Mikael 23/01/1979 GK
Arbogapojk, lirat i MooDoo bl a, till Apan vid 26 års ålder som backup målvakt.

HELMERSSON, Per 02/10/1982 D
Mariestadspojke, utbildad av Halmstad och Frölunda och iköpt av Apan som 23-åring inför säsongen.

PETTERSTRÖM, Pontus 21/04/1982 F
Ytterligare en köpespelare, Nybropojke utbildad av Tinmgsryd och Trottoarkanten för att köpas in som färdig senior av köpeklubben Apan.

RÖNNQVIST, Patrik 08/07/1984 F
Brynäsgrabb, inköpt av Apan som senior och såld vidare ett år senare.



3 KÖPESPELARE FRÅN MooDoo

WERNBLOM, Magnus 03/02/1973 F
Kramforspojke utbildad av MooDoo där han är en ikon, men när han fick ett skamlönebud som 31-åring köptes han av Apan som betalade bättre och blev kvar några säsonger medan han spelade upp Apan i Elitserien.

SÖDERBERG, Anders 07/10/1975 F
Övikspojke utbildad av MooDoo och iköpt av Apan som 29-åring.

BERGQUIST, Fredrik 28/02/1973 D
Sollefteåpojk, lirat i MooDoo, Burkölen m m och köps in av Apan i 30 års ålder.



2 KÖPESPELARE FRÅN BURKÖLEN

LUNDSTRÖM, Per-Anton 29/09/1977 D
Umeågrabb utbildad av Teg och som junis av MooDoo, Burkölen, Riktiga AIK, Djurgården, Wolfsburg och Pusteral innan han redan som 28-årig kommer till apbygden.

SONDELL, Daniel 01/03/1984 D
Umeåpojke, utbildad av Burkölen och MooDoo, inköpt av Apan som färdig senior, blev kvar ett par säsonger och har sedan köpts av runt tio klubbar till.



5 SPELARE FRÅN BYGDEN

PETTERSSON, Mikael 21/03/1986 F
Något så ovanligt som en egen Skellefteåpojke, som fick fyra matcher i serien men sparkades och ersattes av köpespelare och var inte med Apan upp i Elitserien.

BRANCALION, Mikael 29/03/1985 F
Skellefteåpojk men flyttade till Övik och utbildades för MooDoo men köptes av Apan som 19-åring då han gick direkt in i A-laget men sparkades och ersattes av köpespelare och var inte med Apan upp i Elitserien.

SUNDQVIST, Alexander 04/03/1984 F
Skellefteåpojke även om han utbildats av andra klubbar då och då, men sparkades och ersattes av köpespelare och var inte med Apan upp i Elitserien.

RAMSTEDT, Johan 06/04/1978 F
Skellefteåpojke som utbildades av Burkölen under tre säsonger och sedan köptes tillbaka av Apan som 23-åring och såldes vidare några säsonger senare.

LARSSON, Thomas 16/01/1988 F
Skellefteåpojke, men som fyllda 20 år sparkades och karriären har sedan fortsatt i Malmö, Tingsryd, Mora, Asplöven, Briancon…



Sammanfattningsvis var alltså bara 5 av 29 spelare från bygden när Apan avancerade till Elitserien 2006. 3 av dessa sparkades direkt och fick inte följa Apamn upp i Elitserien; de andra 2 från bygden sparkades någon säsong senare.

Ja, det är verkligen ett bygdens lag vi talar om. Några år senare lyckades de fylla på med många spelare de stulit som talangfulla pojkar från framför allt Burkölen och Norrbotten och då tolkade de muntligt om löftet om att 50% av spelarna skulle komma från bygden till att tala om "egna led" och räkna alla stölder som de lyckats lura in som junisar. Numera räcker - som vi alla vet - inte ens den lögnen och nu lirar Apan med en majoritet köpespelare som vanligt.

Imponerande att se att när de gick upp i Elitserien bestod laget till mer än 80% av köpespelare från utlandet, från Norrbotten, från Stockholm, från övriga Sydbotten, från MooDoo och från Burkölen. Och av fåtalet spelare från Skellefteå - väsentligen utbildade av andra klubbar - fick de flesta sparken direkt och fick inte följa med Apan upp i Elitserien.

Nog för att man hört talas om Köpelag men är detta kanske hockeyhistoriens absolut största köpelag?

Köpelagens Köpelag?

Nu behöver ni inte öppna Apboken närmaste dygnet för att se hur Apmonstren reagerar på att sanningen och fakta kommer fram. Jag kan ge er reaktionerna direkt här:

Apmonster 1: Stäng av honom från Hockeysnacket! Allt är bara sjuka lögner!
Apmonster 2: Troll!
Apmonster 3: Se här några trevliga rasbiologiska bilder...
Kommentera