Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1832166

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jahaja, denna dagen har so far bjudit på dåde glädje och sämre.
Sämre att vi missade batterifabriken och att Apschtaaan är kvar i racet men långt ifrån korad vinnare med starka Västerås som motståndare.
Att vi failade trots bättre förutsättningar än Apschtaaan med bla färdig tomt, hamn, tekniskt universitet, framtida tillgång till bostäder med 4000 nya bostäder i pipen i bla en helt ny stadsdel på Kronan.
Att jämföra med Apschtaaans vårdcentral, småbåtshamn, 3-byggnaders "Campus" och några mindre husbyggen vid diket de kallar älv.
Nej det här får politikerna ta på sig med engagemang lika när Facebook fixades hit hade det varit klart men högmod går före fall, se bara på Apan som varje år före säsongstart har gludet klart :)

Nå nu till det roliga....Luleå är åter top 10 bland Sveriges bästa idrottstäder. Kan vi slå fjolårets 8:e plats, jag tror det. Apschtaaans blygsamma 25:e plats känns nästan pinsamt dålig men så har de ju bara sitt AIK i högsta serien i någon större idrott dam som herr.

Och så det bästa till sist..... Lövenprodukten, den sämre av de bägge hockeyspelarna Sebastian Aho, lämnar Apan för NHL och försvagar Aplaget väsentligt.
Man blir fan glad på riktigt!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja batterygate låter knepigt och låt oss hoppas att apschtaan inte kört Ap-manövrar under bordet med svarta penga...jag menar "sign-on" kulor.

Lustigt att lille Aho fick gå till slut. Alla "vet ju" att det blir Islanders - eller rättare "Islanders organisation" som det numera uttrycks när någon nisse åker över vanligen för att bara få köra i AHL med en lön i junisklass i Sverige men med urusla villkor i övrigt. Alla vet - utom Näsan - som uppringd av media förklarade "vi vet bara att Aho förklarat att han inte spelar för oss nästa säsong men var han ska spela - det har jag ingen aaaaning om". Vilket låter beklämmande.

Nåja. Lille Aho är ju i grunden en Burkölenspelare från Umeå; en av dessa talanger som Apan stal genom "komse, komse..." när de var 15 år och de flesta av dessa har ju tagit sig från Apan till andra klubbar inte bara på andra sidan Atlanten utan också i Sverige t ex till Luleå Hockey eller hem till Umeå. Så min gissning är att de inte trivts alltför bra i sekternas sekt Apan, där alla som inte kommer från BYGDEN ses som undermänniskor förutom då att talanger de snott förklaras ha fått "bakgrund" och därmed jämställas med att vara från BYGDEN. Ända till dess de väljs ut att offras som syndabockar då Apan mässande förklarar "de är ju inte från BYGDEN".

Lustigt ändå. Apan har själv har ju år efter år förklarat att Aho är den bästigaste av alla bästiga backar - någon sorts kombination av Niklas Lidström och Erik Karlsson fast förstås på en högre apnivå - och kommer förstås att draftas som typ nr 1 av NHL.

Men år efter år har det gått åt helvitte och ingen av 30 klubbar har brytt sig ett skit i Aho och varje år draftas många hundra spelare - men Aho är aldrig med.

I år höll de mer käften om saken, troligen för att de inte ville skämmas för att återigen ha fel. Och plötsligt blir Aho draftad och nu låter det minsann att "han har ju utvecklats och bliviot allt bättre varje år".

Det tror jag inte har ett piss med saken att göra. Burkölen-utbildade Umeå-bakgrundsprodukten Aho har ja haft talang att kanske kunna fungera i NHL möjligen länge nog. Men har filtrerats bort pga att han bara är 177 cm kort.

De som beslutar i NHL har ju haft en sådan regel att småbackar speciellt utanför nordamerika rensar vi helt enkelt bort. I stället tog de över 10 cm längre tämligen usle Johan Alm som förstås gjorde fiasko.

Men snacket i Nordamerika har senaste året växlat över till att "OK, ALLA backar behöver inte vara >190 centimeter och väga >100 pannor"; troligen eftersom Erik Karlsson - 182 cm - lirat som en Gud. Och nu har snacket gått att "små men spelskickliga backar kan man tänka sig".

Ja, det där sättet de tänker på över där får ju en att tro att det är lite si och så med kompetensen på den nivå där makt och mandat för beslut ligger, men det är ju inte något nytt när vi talar om ett land där nästan alla företag är organiserade med ledningsstrukturer och befälsordningar som i armén (förutom Apple, medan Jobs var i livet).
Kommentera