Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1832831

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: He he, där fick jag svar på tal:-)

Joel tog spaden som 21-åring och levererade en makalös säsong. Året efter lirade han med en höftskada på hösten och till slut opererades han och när han efter konvalescens kom tillbaka på våren var han ännu bättre än debutsäsongen.

Men i fjol fick han fikon av okänd anledning. Kan det vara höften igen? Joel lever ju i första hand högt på att han är sagolikt duktig att läsa spelet och fenomenalt placeringssäker - på så sätt lyckas han ofta se till att frilägen framför mål inte blir något alls, inte ens skott på mål. I andra hand är hans styrka att han är extremt fin gymnastiskt och det är denna hans förmåga som frestar på höften - som det gör på alla butterfly men i högre grad på Lassi, eftersom han tar ut svängarna betydligt mer än mer orörliga större vakter.

Vet inte om han hämmades av skada i fjol eller hur det var. Iofs sänktes han också av att Luleås försvar inte var så bra som det ska vara och har varit många år. Under serien levererade han ändå 91,6% och 2.30 GAA vilket inte är kattskit, men dock klart under "Lassinivå".

I backspegeln borde man förstås låtit elitseriens yngste målvakt någonsin - under säsongen 18-årige Filip Gustafsson - ha fått fler spadar. Filip levererade inte bättre stats än Lassi, vilket antyder att uteförsvaret var undermåligt, men man kunde gärna ha låtit Lassi vila mer och givit Filip erfarenhet att spela in sig.Skulle Lassi svikta i år igen är jag säker på att Filip får ta rätt mycket spade. I vilket fall som helst kommer Bulan definitivt inte att acceptera ett försvarsspel där folk inte tar sina positioner, inte markerar när de ska och inte ger vakterna det stöd de ska ha. Att en spelare inte har mer skicklighet med puck kan Bulan säkert acceptera; de kan bara göra sitt bästa. Men om de är lata och slarviga i spelet utan puck kommer de att få fan för det. Se bara hur han snabbt rättade upp försvarsspelet i Pölsan som sista tiden under Tommy Jonsson var rena rama hönsgården modell drogade höns.

Så visst. Lassi levererade något sämre än Ortio i fjol. Men ingen har påstått att Lassi senaste säsongen tillhörde SHL:s bästa vakter.

För att påstå sådant måste man vara skolad i Apterminologi.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: :) kan nog tycka att ni har lite för höga krav på Lassi med tanke på att han är rätt ung och det är ett lagspel, han kommer garanterat att vara en duktig vakt i många år och att hantera upp och nergång hör till
Kommentera