Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1832871

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jo, kanske kraven på Lassi är hög men kom ihåg att vi i Luleå är så bortskämda med bra vakter att den nivå förväntas av alla som får äran hålla spade för Luleå Hockey:-)

Du har rätt i att Lassi är ung och - om han får vara oskadad - har många år framför sig och kommer att utvecklas ännu mer. "Normalt" sett har vi ju kanske minst 5-10 år av fortsatt utveckling och mer erfarenhet innan han når sin peak. Grejen är den att när han fick chansen ta Luleå-spade tog han ett rejält kliv direkt och konkurrerade omedelbart ut Daniel Larsson som vakt.

Lassis första år för oss var så imponerande att några NHL-organisationer började rycka i honom, trots att han med 175 cm igen-kligen är 10-20 cm kortare än den längd NHL för närvarande stenhårt kräver av alla vakter. Men det känns fint att han skrivit på många år ytterligare för Luleå.

OM han fortsätter att utvecklas som vi hoppas och tror kan han mycket bättre avvakta och kanske när han närmare sig trettio ta steget över för att få en rejäl chans på en förstaspade i NHL och ett antal år där med stora inkomster - skulle han gått/gå över nu är jag tämligen övertygad om att han knappast fått chans på annat än AHL hur bra han än varit där. Klokt att han avvaktar, speciellt efter senaste årets lite mindre lyckade stats.
Kommentera