Luleå HF

115678 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1832872

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu bara fem dagar kvar till kickoff-jippot i Apschtaan.

Att det som vanligt bara är ett jippo - även om man med en apsanning tidigare kallat det hela för "första isträningen" - visas ju av att det sker på Folkets Parks stora scen.

Nu har det dessutom framkommit att Apan verkligen ska genomföra en första isträning vid lunchtid samma dag. Det sker då i C-hallen där bara några hundra åskådare får plats om de överhuvudtaget ids släpa sig dit, även om de då inte får underhållas med banjomusik och fiskdamm.

Skulle så ske kommer väl Apan att förklara att innan jippot genomfördes första isträningen inför fullsatta läktare, bedrägligt formulerat som vanligt så att utomstående får intrycket att hela Apschtaan satt på läktarna. Även om det igen-kligen bara handlar om den vanliga uppsättningen sexfingrade apor presenterade i nedanstående bild.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys vd Stefan Enbom tar till orda på officiella hemsidan och det är så vackert att det presenteras nedan:

Nu på måndag är det ispremiär för båda våra elitlag. Det blir en efterlängtad start på den kommande säsongen. Det finns en härlig förväntan och glädje i hela föreningen inför det som kommer. Vi har lagt förra säsongen bakom oss och tagit med oss det positiva som fanns där.

Förra säsongen utarbetade vi en ny strategi, vår väg att bli långsiktigt framgångsrika, baserat på Identitet och Utvecklingskraft. Vi formade även en ny sportslig organisation för att lyckas nå våra mål. Med hela den nya organisationen på plats känns det väldigt bra. Vi har därmed en organisation som jobbar stenhårt med bra lagarbete och arbetsglädje.

En av föreningens viktigaste aktiviteter sedan två säsonger tillbaka är vår fokuserade satsning på dam- och tjejhockeyn. Med lite distans till förra säsongen känns det helt fantastiskt att det redan nu betraktas som ett misslyckande att vi inte tog guld igen. Det visar tydligt hur långt vi har nått på så kort tid. Tänk då vad vi kommer kunna uträtta de kommande säsongerna. Extra glädjande är att antalet tjejer som spelar hockey i Norrbotten stadigt växer och vi ser även att intresset för hockey växer i helt nya målgrupper. Vi är verkligen på rätt väg.

Det är också uppenbart att vi för varje dag hittar tillbaka mer och mer till vår identitet. Luleå Hockey skall inte bara vara ett kommersiellt företag utan främst en medlemsstyrd förening baserad på ett stort engagemang från många människor. Luleå Hockey är utmanaren från Norr som jobbar utifrån en GPS som alltid visar rätt med Glädje, Passion och Stolthet. Vi vill att våra många supportrar skall känna en stark stolthet och glädje för det föreningen gör och det som vi står för. En glädje och stolthet som inte bara baseras på sportsliga resultat utan även på andra saker. Det är mycket viktigt att våra lag präglas av stenhårt arbete, bra lagsammanhållning och glädje, för här i norr vet vi att hårt arbete är nödvändigt. Allt detta som sitter i vårt DNA skall synas på isen. Det är det som gör oss unika.

En annan viktig del i vår strategi är att vi har en verksamhet och en organisation som utvecklar spelare; både de som kommer från våra egna led och de som vi rekryterar utifrån. Vi har i årets SHL-trupp hela 14 spelare som kommit fram genom vår egen juniorverksamhet. Det är något som ger föreningen massor av glädje och energi och vi är övertygade om att vi de kommande åren kommer att bli allt bättre med hjälp av en allmänt stark utvecklingskraft i föreningen.

Något vi har prioriterat högt de senaste åren är ett fördjupat samarbete med våra fans. Det är ingen tvekan om att våra fans, på flera olika sätt, är helt avgörande för Luleå Hockeys möjligheter att lyckas. Vi har en inställning att i alla lägen jobba tillsammans för att utveckla verksamheten. Som ett resultat av detta har vi den kommande säsongen en särskild koordinator/ombudsman (SLO) som kommer verka för en än starkare dialog för framtiden.

De kommande åren kommer vi metodiskt och systematiskt att bygga allt starkare lag. Vi kommer att jobba långsiktigt utan stress på kortsiktiga resultat. Och vi kommer att göra det utifrån vår identitet och med en stark organisation som säkrar utvecklingskraft.

Välkommen på ispremiären för SHL- och SDHL-laget den 7 augusti.

KOMMENTAR
Härliga ord att läsa, speciellt i jämförelse med vad som presenteras av sektliknande organisationer söderut.

"En annan viktig del i vår strategi är att vi har en verksamhet och en organisation som utvecklar spelare; både de som kommer från våra egna led och de som vi rekryterar utifrån."

Ärligt och kompetent. Inget dravel om 5 av 10 från bygden med konstruerade apsanningar om "bakgrund=bygd".

Ännu mer imponerande är den moderna och rättvisa fördelningen mellan våra hockeylag för herrar och för damer.

Inget dravel om att "vi satsar från grunden på att utveckla flickor" följt av att ingenting alls händer och ingen information eller presentation av damhockey alls på hemsidan - förutom när man slår på trumman om att man köpt över tre damer från Luleå Hockey.

Köpelagens KÖPELAG förnekar sig inte.
Kommentera