Luleå HF

115478 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1833344

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ser att det diskuterats om vilken stad i Norrland som är vackrast! Luleå är överlägset finaste staden i Norr och ja jag har varit i alla dom större städerna i Norr och lule skärgård är outstanding dessutom!! Gävle räknar jag inte till Norrland annars är det en fin stad det också . Förlåt för mitt icke hockey relaterade inlägg ! Ha en fortsatt trevlig helg // Pjåtor
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ha ha ha ha ha.... det lilla apmonstret hittade nyss på att Luleå Hockey fått en miljard av staten och sedan DansbandsWolf och Wilhelmsson lagt fram fakta och visat att det bara var ljug, som vanligt av den vidrige sidekicken, försvarar han sig med att det var han tvungen att skriva eftersom jag med fakta bevisat att Apan tog sig till Elitserien med ett lag bestående av 83% köpespelare - trots att Apan själv påstod att de alltid spelade med 5 av 10 spelare från bygden.

Skrämmande "logik" som bara förstås av de som kommer från en skithåla där alla är släkt med varandra.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
pjåtor: Hej pjåtor! Vilket härligt inlägg att läsa för mig som är uppvuxen i Luleå:-)

Håller med om Luleå skärgård - störst i Sverige efter Stockholms skärgård men i Luleå har vi klippöar och sandöar och alla med fantastiskt fina badstränder och sandstränderna med perfekt botten - i Stockholms skärgård är öarna vanligen med usla kuster och egentligen bara Nåttarö med en hygglig badplats i "Luleånivå" - allt annat är tragiskt dåligt.

Luleå i övrigt finns ju i havet med följd att vi omgivna och belägna bland vatten har fina kuster och hamnar och då mår man alltid bra. När det gäller stadens gator och torg finns det en hel del fint bevarat men det jag beklagar mest är att Luleå - liksom för övrigt nästan alla svenska städer - under 60- och 70-talet raserade innerstan och gav plats för köpcentrum, parkeringshus och banker och på senare år gallerior. Vi hade ju en sagolik vinnare i det av Ralph Erskine designade Shoppingcenter, etablerat redan på 50-talet, och skulle inte behövt all annan skit som dök upp efter Storgatan och i innerstan. Hade man haft kvar Fritz Olsson-huset och all annan äldre bebyggelse i centrum där folk var bosatta hade man haft ett vackert genuint och levande centrum kompletterat med restauranger.

Men det gäller ju nästan alla andra städer också; att kommunpolitikerna inbillade sig att de byggde en "framtidsstad" men sanningen är den att de raserade det som borde ha bevarats.

Ett undantag är Kalmar. Grejen är den att Kalmar och Växjö konkurrerade om att bli starka och Växjö hade mer pengar så där föll de för lockropen och byggde sönder centrum. Men Kalmar hade inte råd och avstod. Och därför har man numera i centrala Kalmar - bland de gamla stenbyggnaderna - också gamla men upprustade-bevarade 2- och 3-vånings trähus där folk bor. Mycket trivsamt.

Och tack för det du skriver om Luleå:-) Jag har ju också sett alla städerna i Norrland och håller med om att Luleå vinner, väsentligen beroende på skärgården och att själva staden är belägen på öar och holmar i själva innerskärgården.

Här nedan en kartbild över Luleå inklusive angivet var undertecknad växte upp, vid den vik, förbunden med havet, som i folkmun kallades "Malariaviken" eftersom miljön och människors boende där för ungefär ett sekel sedan innebar att de också kunde förvärva parasiten Malaria vivax.
Kommentera