Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1835661

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan hoppas mycket på unge Tim Söderlund, läser jag i Apboken.

Undra på det. Den Skellefteågrabben stack ju från Apan när han nyss fyllt 14 och fick hela två årskursers utbildning i Luleå Hockey och Luleås hockeygym.

Sedan slog köpeklubbarnas köpeklubb till och köpte in unge Tim sedan Luleå gjort honom till landslagsgrabb i Småkronorna.

Nu har han varit i Apan två säsonger och i länken ser vi hur elegant han spelar i matchen Luleå Hockey - Apan i tisdags.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Satan vad härlig den där filmsekvensen är. Speciellt när man noterar hur Apan upptäcker att det blir en open ice mot en Luleå-spelare och Apan laddar upp för att leverera maximal kraft.

Nu kommer det hatbrottslige apmonstrumet att go bananas och gny och gnälla att jag ju skrivit att jag inte skulle klaga om herrhockeyn anammade damhockeyns regelverk, för att rädda sporten från alla hjärnskador som blivit följden av att spelarna blivit allt starkare och snabbare vilket innebär att kraften i tacklingarna ökat enormt.

Men vi andra kan ju - till skillnad från det enkelspårige apmonstrumet - hålla isär två saker. Dagens hockey tillåter tacklingar och vi som levt med detta njuter fortfarande av rejäla och renhåriga fysiska tacklingar, även om vi tycker det är tragiskt att se när det går illa och folk skadas. Och när det gäller hockeyns framtid har jag och andra sedan länge insett att något måste göras för vi kan inte acceptera att så många skadas så svårt. Hur vi ska rädda hockeyn har vi olika uppfattningar om. Jag tror att enda vägen blir att följa damhockeyn.

Men innan sådana förändringar kommit till stånd fortsätter jag njuta av det jag njutit av under hela mitt liv med hockey: härliga tacklingar.

Och tacklingar är aldrig så vackra som när en spelare i Luleå Hockey manglar en Apa:-)

Nedan ett antal ytterligare exempel - då inte med Luleå inblandade - men där hockeyspelare visar landets genom historien fuskigaste och fegaste "spelare" fläskberget vad de tycker om denna heffaklump.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Halva tredje perioden lirad i Delfinen och fortfarande 2-2. Efter nio minuter tog Dampungen tidut. Börjar Dampungen darra tro?
Kommentera