Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1835675

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Satan vad härlig den där filmsekvensen är. Speciellt när man noterar hur Apan upptäcker att det blir en open ice mot en Luleå-spelare och Apan laddar upp för att leverera maximal kraft.

Nu kommer det hatbrottslige apmonstrumet att go bananas och gny och gnälla att jag ju skrivit att jag inte skulle klaga om herrhockeyn anammade damhockeyns regelverk, för att rädda sporten från alla hjärnskador som blivit följden av att spelarna blivit allt starkare och snabbare vilket innebär att kraften i tacklingarna ökat enormt.

Men vi andra kan ju - till skillnad från det enkelspårige apmonstrumet - hålla isär två saker. Dagens hockey tillåter tacklingar och vi som levt med detta njuter fortfarande av rejäla och renhåriga fysiska tacklingar, även om vi tycker det är tragiskt att se när det går illa och folk skadas. Och när det gäller hockeyns framtid har jag och andra sedan länge insett att något måste göras för vi kan inte acceptera att så många skadas så svårt. Hur vi ska rädda hockeyn har vi olika uppfattningar om. Jag tror att enda vägen blir att följa damhockeyn.

Men innan sådana förändringar kommit till stånd fortsätter jag njuta av det jag njutit av under hela mitt liv med hockey: härliga tacklingar.

Och tacklingar är aldrig så vackra som när en spelare i Luleå Hockey manglar en Apa:-)

Nedan ett antal ytterligare exempel - då inte med Luleå inblandade - men där hockeyspelare visar landets genom historien fuskigaste och fegaste "spelare" fläskberget vad de tycker om denna heffaklump.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nja, då det gäller tacklingar håller jag inte med dig alls. Ja, givetvis att det är tråkigt med alla skador, men det beror mest på att här hemma så har inte riktigt spelarna lärt sig det där med open ice tacklingar än och det är på dessa tacklingar skadorna oftast om de uppkommer uppkommer. Det handlar mer om att detta ska börja tränas i yngre ålder att ge och ta dessa tacklingar samt att inte stirra ner på pucken då man ändå ska ha klart för sig att dessa tacklingar kan komma, samt givetvis att spelaren som sätter tacklingen måste bedömma situationen också.
I NHL kan de mer detta...skadefrekvensen är betydligt lägre med tanke på hur jävligt många mer monstertacklingar som sätts in där, men spelare från europa som åker dit har nog mer försiktighet i NHL med att stirra blint ner på pucken eftersom de vet att transatlanterna gillar att sätta in sånna.
Stenhårda tacklingar av vältränade spelare har alltid funnits i Elitserien också, men tacklingarna på den gamla gode tiden var alltid vid sargerna, nästan alltid iaf...det var väl typ Fokin och Bautin som drog in några saftiga open ice tidigare men inte mkr mer än så.
Nä, i detta fall håller jag mer med Ap-monstret Green Jååååda, att förbjuda tacklingar i Elitserien och i hockey i allmänhet är att ta bort en del av den stora själen som är hockey och det skulle bli mkt tråkigare. Visst är det kul att damhockeyn är på frammarsch, men precis som med herrfotbollen är damhockeyn mkt tristare att titta på...sämre tempo, sämre skott och INGA TACKLINGAR...gäsp.
I många fall är det tur att NHL styr mkt, för så länge de tillåter tacklingar kommer det aldrig att förbjudas i Europa också, Gud vare tack och lov.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att hatbrottslingens sidekick - den inte så begåvade sidekicken - i Apboken gnyr "I Luleåboken tycker jag nivån ofta är tragisk för att inte säga kriminell."

Jag förstår att apmonstrumet tycker att att det är tragiskt att vi informerar om att Apan myglade sig till Elitserien med 95% köpespelare.

Och när det gäller kriminell är det helt korrekt att Hockeysnacket blev tvungen att stänga ned en bok sedan civila åklagare börjat granska de bilder av nazistiska koncentrationsläger som klistrades in.

Men det var hatbrottslingen i Apboken som höll på med sådant, medan sidekicken hurrade och ropade på Nobelpris!
Kommentera