Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1835700

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nja, då det gäller tacklingar håller jag inte med dig alls. Ja, givetvis att det är tråkigt med alla skador, men det beror mest på att här hemma så har inte riktigt spelarna lärt sig det där med open ice tacklingar än och det är på dessa tacklingar skadorna oftast om de uppkommer uppkommer. Det handlar mer om att detta ska börja tränas i yngre ålder att ge och ta dessa tacklingar samt att inte stirra ner på pucken då man ändå ska ha klart för sig att dessa tacklingar kan komma, samt givetvis att spelaren som sätter tacklingen måste bedömma situationen också.
I NHL kan de mer detta...skadefrekvensen är betydligt lägre med tanke på hur jävligt många mer monstertacklingar som sätts in där, men spelare från europa som åker dit har nog mer försiktighet i NHL med att stirra blint ner på pucken eftersom de vet att transatlanterna gillar att sätta in sånna.
Stenhårda tacklingar av vältränade spelare har alltid funnits i Elitserien också, men tacklingarna på den gamla gode tiden var alltid vid sargerna, nästan alltid iaf...det var väl typ Fokin och Bautin som drog in några saftiga open ice tidigare men inte mkr mer än så.
Nä, i detta fall håller jag mer med Ap-monstret Green Jååååda, att förbjuda tacklingar i Elitserien och i hockey i allmänhet är att ta bort en del av den stora själen som är hockey och det skulle bli mkt tråkigare. Visst är det kul att damhockeyn är på frammarsch, men precis som med herrfotbollen är damhockeyn mkt tristare att titta på...sämre tempo, sämre skott och INGA TACKLINGAR...gäsp.
I många fall är det tur att NHL styr mkt, för så länge de tillåter tacklingar kommer det aldrig att förbjudas i Europa också, Gud vare tack och lov.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Om tacklingar. Jag förstår din inställning som i stort sett alla delar och tidigare även jag.

Jag tror ändå att förändringen blir nödvändig och att herrhockeyspelare kommer att lira rejält fysiskt vilket ger en attraktiv hockey, även om vi väsentligen blir av med det som riskerar brutna nackar och totalförlamningar samt hjärnskador.

Men det kommer nog att ta tid till dess att tillräckligt många är med på det. Hoppas att så få spelare som möjligt drabbas under tiden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och ikväll är det äntligen dags för Elitseriepremiär....Luleå hemma mot Örebro....ska bli kul att se vart Luleå står denna säsong. Örebro är väl inte direkt ett lag som kommer att slåss om slutspelsplatserna.
Dags för att sitta och svära framför TVn igen efter att ha lugnat nerverna en hel sommar....visst fan kommer det att bli härligt :-)
Kommentera