Luleå HF

115756 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1837417

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Appropå matchen mot Örebro...nä, vi har förvisso inte vunnit där på ohyggligt många matcher så statistiken var inte på vår sida. MEN, som matchen, spelet och chanserna såg ut borde Luleå vunnit med 4-1 eller nått liknande.
Luleå brände typ 4 frilägen samtidigt som Örebros målvakt hade både en hel del tur och skicklighet som lyckades freda sin kasse. Örebro hade inte så mkt, förutom flipplyfttningen från blå in till 1-0 och 2-0 där Öretspelaren får stå lite väl fri framför Lassi.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, har funderat lite på hur Bulan tänker och varit inne på det förut.

Mot gårdarna var det ju slående att inte linorna attckerade och pressade högt och det såg ut som att vi var försiktiga, rädda för gårdarkontringar,

Men allvarligt talat. Vi vet ju alla vilken hockey Bulan kommer att satsa på och vi tror ju också på den hockeyn. Ett system som gör det svårt att komma åt att måla på oss. Under Röbken och Bulan fungerade det förträffligt och Luleå satt årligen nytt alitserierekord på minst antal insläppta mål; fick vi ledningen med ett mål visste alla att vi troligen skulle stänga ned matchen och de var förlorade.

Detta i kombination med att vi skulle vara kreativa och snabba i uppspel och spelvändningar speciellt när vi genom äckligt disciplinerad hög press tog puck av motståndarna.

Offensiven fungerade emellanåt utmärkt under Rönken-Bulan men det var svårt eftersom vi hade ont om pengar och den j-a Pungen köpte av oss alla forwardsstjärnor vi plockade in och gjorde till stjärnor.

I Pölsan tog Bulan över ett lag i spillror utan självförtroende och med ett försvar som inte fanns. Men genom att steg för steg bygga upp hockeyn i kombination med intelligenta rekryteringar av Bengtzén byggde han upp en Pölsa som var ett suddenmål från Glud.

Vi vet vad Bulan kommer att göra och vi är förstås helt med på det; det är ju detta vi väntat på i synnerhet under förra säsongen då det var svårt att se någon större och övertygande plan för laget med som spelarna var med på. Och Bulan är ingen Taavola, Forsberg, Melin eller Sandling, som bara står och tittar på så att man undrar om de öberhuvudtaget tämker på hockey. Nej, han är PÅ hela tiden. Varje byte, varje avbrott är Bulan på spelarna och ger feedback och fortsatta instruktioner. Han vet vad han vill och han ger sig inte förrän han fixat det.

Så, hur funderar han om Luleå Hockey?

Jag tror att han bygger laget bakifrån. Inget lag blir framgångsrikt utan ett felfritt försvarsspel. Det är inte så svårt att förstå och lära ut grunderna i Bulans försvarshockey men många av de nya känner inte den ännu, förstår inte att man när motståndarna har pucken hela tiden har en avgörande uppgift, hela tiden måste vara på, och att det är absolut förbjudet att bara glida bakåt på rören och inte ta del av det som pågår. Laget i försvar måste vara synkroniserade som vore den en kedja och det accepteras inte att enstaka länkar struntar i sin uppgift för då sänker de kedjan, försvaret, laget och Luleå Hockey.

För att pränta in det i spelarna måste Bulan vara på, på och på igen till det sitter. Till backarna hittat sina positioner och förstått hur Bulan vill att de ska agera för att vara bästa möjliga hjälp till Lassi och Filip. Senast såg vi t ex hur man i stället för att kämpa ut i linjen och hindra att Porkabork kan skjuta i stället tyckte det var en bra idé att backa bak och skymma Lassi med följd att DIF kvitterade. Katastrif förstås och det måste arbetas bort. Och samtliga forwards måste inse att när linan har inte puck ska man vara lika aktiv och jobbig för motståndarna som t ex Foppa och Fabbe. Jobba och pressa och vara understöd till den av lagkamraterna som närmast jobbar och pressar.

Det ovanstående skulle jag tänka mig att Bulan prioriterar just nu och när det börjar fungera till belåtenhet kan man gå vidare till nästa nivå och formatera upp och arbeta med de snabba uppspelen och kontringarna.

Så skulle jag vilja förklara bilden från djurgårdsmatchen. Just nu jobbar vi med detta och därför blev matchbilden sådan att gårdarna fick ha puck och av inkompetenta bedömare typ självutnämnda experter i Cmore eller apmonstrum uppfattas "dominera" mot ett svagt Luleå. Det som ser svagt ut nu är i själva verket nödvändigt för hur starkt det kan se ut framöver.

Vi arbetar inte på sådant sätt att vi handlar in dyra köpespelare och bara släpper ut dem på isen och hoppas att det ger sig.

Nej, vi jobbar med att varje gubbe oberoende av talang och stjärnstatus ska förstå sin roll och att laget går före jaget och att det av varje spelare krävs kompletta viljeinsatser byte efter byte efter byte. Ett sådant lag slår vanligen ett lag toppat av några dyra legoknektar som bortmarkerade och neutraliserade inte syns på isen.

Så ser jag Luleå Hockeys hockey just nu och därför kommer jag att ha långt tålamod och skita i om poängen och framgångarna uteblir i veckor och månader. Det är det här vi måste göra och då kostar det på.

Kom ihåg hur Bulan kallt kunde avvakta en j-a lång rad av förluster för Pölsan innan det lossnade för spelarna och laget. Och hur han tog dem till det närmaste Glud utan att få Glud som man kan nå.

Nu förstår jag att det här är lite koplicerat och svårt att begripa för apmonstrum så för dessa rvå kretiner kommer här en förenklad sammanfattning: sarg-ut, dyrka 0-0, ugh, ugh, tihihi.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Skönt iaf att det blev två poäng mot Djurgården, men det ska väl vara f-n att det inte ska gå att stänga matcherna.
Som Sven poängterade tidigare så är Luleå effektiva då det väl kommer till straffskytte och att vi t.o.m är det bästa laget i den spelformen är ju inte dumt :-)
Kommentera