Inlägg #1844523

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Buffalo sätter 1-0 efter en minut, det är första skottet på mål.

Nu har vi spelat 12 min, skotten 1-12 för Canucks, fortfarande 0-0.

Anders Nilsson och Robin Lehner har dörrarna, Markan och Chad Kohnson spadarna....men i detta nu kvittrar Canucks 1-1.

Luleås herrar möter topplaget Läjkrarna hemma i Delfinen 15.15 medan topplaget Luleås damer möter Danderyd i Tigerbalsamhallen 19.40 i kväll.

Full fart i seniorserierna men j-t trist att förbundet i lömsk konspiration med Cmore lagt schemat så eländigt att antalet spelade matcher varierar väldigt mellan lagen; tabellen blir oläslig. Och på damsidan är det ännu värre, också det av ekonomiska skäl men inte dikterat av sponsor utan av brist på sponsor. Illa är det i båda fallen.

Stark match av Canucks, vann med 2-4 efter skotten 22-41.

Knepig första period som till slut landade i 2-1 efter skotten 5-17 och andra Buffelmålet kastade Markan in men därefter var han rena väggen.

En typisk Markström-match menar supportrarna, genom att han kastar in 1-2 enkla men för övrigt är suverän matchen igenom.

Stark inledning på denna roadtrip av Vancouver med vinst mot Ottawa och Buffalo, fast förlust mot Boston.

Lite annat läge nu för Anders. Efter match ett var uppfattningen att han var oslagbar, när han blev utbytt efter tio minuter mot Boston var den allmänna uppfattningen att han inte kunde lastas för målen. Men ju mer tiden går mer är det stats som gäller i stats-fokuserade nordamerika. Och då är det följande siffror som gäller:

9.03 skott av David Pastrnak på Nilsson - MÅL
9.26 skott av Anders Bjork på Nilsson - MÅL
10.40 skott av Patrice Bergeron på Nilsson - räddning
10.40 skott av skott av David Krejci på Nilsson - MÅL

1,5 minut då 3 av 4 skott gick i mål. Obehaglig stats och det är vad folk kommer ihåg.

Att det var 5 minuters PP utan att utvisad kommer in efter mål och att Boston i samma PP minuterna innan det första av målen krossat Vancouvers försvar och avlossat c:a 10 skott varav de flesta högkalibriga men som Anders räddat och att det under de beryktade 1,5 minuterna fortsatte likadant, men Boston höll inne skotten och fortsatte passa till dess att målchansen var >100% säker...det uppfattade alla som såg matchen och så kommenterade också Vancouvers supportrar det som skedde. Men i efterhand är det "97 sekunder då nästan allt gick in".

Skulle Anders göra en sämre insats nästa gång han får spaden kommer hjältebragden mot Ottawa att ses som en slumpinsats, men gör han en fin insats hamnar uppfattningen mer där den ska.

Det handlar ju också om hur Markan agerar och under 50 min igår och 60 min idag är han ju klart godkänd, så kanske han får stå vidare nu, Inställningen officiellt innan säsongen startade var ju att den vakt som är bäst för dagen står, men nu har Markan haft 5,84 spadar medan Anders haft 1,16 och det sätter sig gärna och fortsätter; om u inte Markan levererar flera icke godkända i rad.