Luleå HF

115756 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1850994

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Mycket trevligt att lära känna dig på det här sättet och imponerande att se vad som kan avgöra vilket lag som tar plats i ens hjärta.

Själv har jag en mycket enklare men antagligen ganska vanlig historia. De flesta av mina kamrater flyttade söderut efter gymnasiet och de sökte högre utbildning som fanns på annan plats. Själv flyttade jag redan efter grundskolan vilket innebar att jag hann få många nära vänner här nere, på det sätt som man får när man lär känna varann redan från 16 års ålder.

Jag har inte så mycket närmaste familj kvar i Luleå, och i stort sett alla kamrater man växt upp med har flyttat söderöver.

Hockeyn började redan vintertid som smååring på gatan, man spelade alltid till det var schwarrrrt ute; och fortsatte sedan i klubb liksom detsamma med sparkboll sommartid och så vidare.

Men den rejäla anledningen till detta att hålla så hårt på Luleå Hockey är nog samma som FruktHamster beskrivit: när man flyttar tidigt och sällan är "hemma" blir man så mycket mer "hemma-supporter" för att inte släppa kontakten med varifrån man kommer. Heidenstam "längtar stenarna där barn han lekt".

Vi längtar isen och snön där barn vi lekt.

Som "Rosebud", för att tala i Citizen Kane-termer.
Kommentera