Luleå HF

115740 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1852032

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vancouver håller tre perioder till 3-3 men förlorar i förlängning med 3-4 mot St Louis.
Bortalaget vinner skotten i varje period, sammanlagt 23-31 till St Louis.

Blev själv råtrött vid tvåtiden i natt och tvärsomnade. Har därför inte sett matchen men läst lite snabbt på Canucks forum och när det gäller lagen är Canucks-supportrarna imponerade av St Louis, och tycks överens om att Anders inte alls var dålig utan tvärtom gjorde många fina räddningar, samt att de mål som gjordes av St Louis var starka, men kanske 1 el. 2 kunde Anders haft chans på. Bl a avgörande 3-4 där en St Louis-spelare kommer själv in i Canucks-zonen mot tre försvarare som han fintar lite hit och dit till han får skottläge från halvdistans och drar in pucken lågt på klubbsidan invid stolpen. Förstås en svag punkt för en vakt men det kunde Anders verkligen ha tagit, eller, som det heter på hockeydialekt senaste året "det målet skulle han velat ha tillbaka". Slutintrycket blir lite färgat av det målet förstås. Igen-kligen jäkligt svagt av de tre canucks-spelarna att ens släppa till den ensamme St Louis-spelaren till målchans, men det tänkte nog även Anders och var inte riktigt beredd, kanske.

I vilket fall 4 mål på 31 skott blir 87,1% och det är statsen som lever kvar snarare än insatsen. Visserligen ändå bättre stats än St Louis vakt Jake Allen, men ändå.

Sammanlagt faller Anders ned till 92,8% och plats 11 / 81 i vaktligan vilket är fortsatt i högsta grad respektabelt men trots en poäng mot starka St Louis var det smolk i bägaren efter sista målet; hade Canucks satt sista målet hade Anders nog tvärtom blivit hyllad. Nå, bara att bryta ihop och komma igen.

Nästa match borta mot Philadelphia på tisdag. Gissar att Markan får spaden då.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så över till det förbannade Cmore-gate!

Det handlar alltså det som CryBert och framför allt CryBerts kompis Swikegård 5-10 ggr drog upp på Cmore igår, vilket i deras beskrivning handlade om att "Tim kan ha åkt på en sjujäkla knäskada, avstängning, avstängning".

Alla som tittade efter noggrant hade inga som helst problem med att se att det fanns inget våld mot Tims knä, men däremot fick han ett blåmärke mitt på låret. En s k lårkaka alltså.

Men de två lögnhalsarna vevade på med lögnen och först vid presskonferensen erkände CryBert att "– Som tur är, som det ser ut nu, så har knät klarat sig enligt den första analysen. Jag drog en lättnadens suck när jag hörde det. Det är en rejäl lårkaka nära knät och han kunde inte lira mer den här matchen. Vi får se var det hamnar men det är tur att han inte skadar sig värre, sa Skellefteå-tränaren Bert Robertsson på presskonferensen efter matchen.".

För det första syns det tydligt att knäet inte är utsatt, för det andra kan det inte ha tagit mer än 30 sekunder att konstatera att så var fallet. Men lögnhalsarna eldade på och ljög utan att skämmas.

Jag kollade upp om det skulle anmälas men när inget kommit ut i morse drpg jag slutsatsen att så inte skett.

Men nu får jag höra att 08.00 meddelade ligan att rapport inskickats och 10.25 meddelade Difiplinnämnden straff på 3 matcher.

Det här är allstå ett Cmore-gate; nämligen att Swikegård högt och ljudligt bearbetat Lärling i timmar - de sitter ju tillsammans i Cmore-studion fast det inte visas - men först nu på morgonen har de fått tillräckligt stöd för anmälan till DN (kommer inte ihåg om det är matchdomarna plusminus domarbasen Rönnmark som ska hålla med) och då skickas anmälan in.

DIFiplinnämnden har förstås inte gjort någon bedömning. De köper anmälan rakt av och kollar prejudikat "vad ger vi för knätackling?" och DN-beslutet är skamligt kortfattat:"– Förseelsen är vårdslös och innebär stor skaderisk och skada uppstår."
Resten är den (subjektiva) bedömning som Lärlingen skrivit ihop själv, efter att ha pressats av Cmore-studin, fr a Swikegård.

Jag tycker att det är för jävligt! Skitsamma om en händelse ska straffas eller inte: det jag vänder mig emot är att Swikegård ska ha en sådan j-a makt eftersom han är anställd av megasponsorn Cmore. Speciellt som vi har tidigare erfarenhet av hur j-a subjektiv Swikegård varit genom att veva repris efter repris när en gårdare varit utsatt, men helt stängt ned alla repriser eller diskussion när en gårdare stått för det hela. Men följd anmälan och straff i första fallet, ingenting alls i andra fallet.

FY FAN!

Men vad var det som hände?

Se nedan.

Min uppfattning är att Tim kommer med pucken under kontroll efter sargen. Då upptäcker han att Rahimi är på väg dit och fortsätter Tim kommer han att åka på en monstertackling av Rahimi. En ren och juste tackling, men en monstertackling.

Tim vill inte. Han släpper pucken och försöker bara komma undan genom att kasta sig åt höger.

Men han hinner inte undan. Hans släpande vänsterben träffas mitt på låret av Rahimis knä och han får en lårkaka, dvs en blödning dvs ett blåmärke. Och hans vänstra bröstkorg träffas av brösttacklingen med följd att han snurrar runt och faller till isen.

Här frågar man sig: vad hinner Rahimi göra, när Tim kastar sig åt sidan? Kan Rahimi gå upp i tomma intet?

Vad har Rahimi haft för avsikt? Det torde nog alla vara ense om: han siktar på att dela ut en bröst-mot-bröst-tackling för att fälla Tim.

Hur mycket ansvar har Tim för att han träffades på låret? Är det bara Rahimis fel när han åker så "bredbent"?

Jag tycker att det definitivt kan diskuteras.

Och det äcklar mig därför att en så omdömeslös människa som Swikegård som tror att allt är svart eller vitt ska få pådyvla alla sin högst subjektiva åsikt gång på gång på gång i live-TV och sedan göra detsamma till Lärlingen anmäler varpå DIFiplinnämnden skiter i att bedöma och bara delar ut straff.

Någon jävla ordning ska det väl ändå vara inom hockeyns regelverk?
Kommentera