Luleå HF

115824 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1862901

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Snart dags för nedsläpp mellan Luleå och Rögle.
Vart bortrest över Nyårshelgen och veckan efter men ändå lyckats följt Luleå på tv eller radio och har inte varit nöjd med det jag sett och hört....eller ja, det började bra med Luleås 3-1 vinst mot SKAIK i Kommunal Dopingkraft Arena men vad hände sen?
Totalt värdelös insats mot Mora på bortaplan och fastän vi fick 2 mål till skänks förlorar vi med 5-3 i en match där det såg ut som Luleåspelarna var bakfulla och ville inte alls göra nått för att vinna...undra om vi fick betalt för att ge mora tre pinnar?
Sen kommer bortamatchen mot Brynäs...visst, vi är minst lika bra som Brynäs men å andra sidan är det Brynäs så vi förlorar oavsett hur bra vi än är mot dom, speciellt i Gävle, så där hade jag ändå räknat med förlust oavsett hur bra/dåliga Luleå än var.
Sen kommer hemmamatchen mot Örebro...alltså, om vi inte var totalkassa borta mot Mora, var vi fan om möjligt ännu sämre mot Örebro...HALLÅ, förlust med 1-0 på HEMMAPLAN mot en av kvalkandidaterna??? Där måste också Luleå fått typ 1-2 miljoner av Öret för att förlora matchen, Jesus vad högt blodtryck man hade efter den tillställningen.
Ja, då räknade man inte med poäng borta mot Malmö som är ett klart starkare lag än Öret och Mora, men se på fan...där gör vi en ok match iaf efter 60 min och i förlängningen är Luleå klart bättre och Harju är på ett jäkla spelhumör och skapar själv en 2-3 vassa chanser, men det går till straffar där Luleå sätter alla tre och vinner bonuspinnen.
Hur går det ikväll hemma mot nästjumbon? Ja, det borde bli vinst, men Luleå har vart så ojämna de fem-sex senaste matcherna så det är svårt att säga.
Hoppas Malmö matchen gav lite boost.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Ja, det vete fan om det borde bli vinst mot Röglarna. De är visserligen enklare att tampas med hemma än borta i Ängelholm men sedan Abbottarna tog över har de ju vaknat rejält och min bedömning är att de för närvarande tillhör seriens starkaste lag, kanske tillsammans med Pölsan och överlägsna Läjkers.

Håller helt med om att Luleå blandat och gett på senare tid. Botteninsatser varavade med - inte starka insatser men snarare kämpainsatser för bra har Luleå INTE varit när så viktiga spelare saknats.

Trevligt att se är att idag går Olle in i spelet igen. Det innebär förstås att förstalinan där han kompletteras av Kovacs och Harju blir mycket starkare. Men ännu mer viktigt är att vårt PP - som varit fruktansvärt uselt under Olles frånvaro - har möjlighet att lyfta igen.

Min främsta förhoppning inför varje match är att se Patrick Cehlin i laguppställningen igen och speciellt mot hans förra lag Röglarna, eftersom han varit som allra bäst mot dem.

Men han saknas fortfarande. Så också Hishon. Och landslagsjanne.

Men Olles återkomst borgar för att det finns chans att Luleå kan prestera bättre än på länge idag.

Men räcker de mot Röglare i tokform? Som har legat avhängda sist i tabellen men nyss passerade Kronan och har häng på Morsan och Öret; två lag som Röglarna helt säkert passerar närmaste veckorna.

Nej, jag är tveksam. Preliminärt gissar jag att Röglarna vinner, även om jag tror att Luleå har lite chans ändå. Speciellt om PP levererar när nu Olle tar kommandot. Över Kapten Olles Kompani:-)
Kommentera