Luleå HF

115824 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1862904

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jo, Olaussons och Cehlins frånvaro har märkts....men Hishons nej. Och Jannes till en viss del. Hans släkting den unge Lundqvist tycker jag har varit strålande, visst lite valpig och kanske lite svag i egen zon än i närkamper, men mkt bra spelförståelse och bidrar till anfallet och kastar inte bort puckar typ Själin. Så vet inte om Lundqvist vs Janne är en minusaffär, men när Janne kommer tillbaka bör väl Själin bänkas och Lundqvist spela om Bulan har lite fingertoppskänsla så då blir det ett pluss i försvaret.
Hade dock gärna sett att Luleå värvat in en stark defensiv back som rensar framför eget mål...läge för Nagander igen som orättvist skeppades bort senast han var här :-) ??
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Håller med dig om Lill-Nisse. Ibland i försvarsspelet märks det att han är lite osäker hur han ska agera när han blir pressad, men till skillnad från äldre och mer etablerade backar som inte imponerar, söker Lill-Nisse lösningar och lyckas oftast.

Det märks att han förstår hockey betydligt bättre än de flesta och nu behöver han bara fortsatt spela i SHL så kommer erfarenhet snabbt tror jag, och därefter räknar jag med att han defensivt blir en bjässe liksom farbrodern, trots de bådas begränsade längd.

Och uppsidan med Lill-Nisse är ju offensiven. Även om han ser ut storleksmässigt som en pojke bland vuxna när han transporterar upp puck genom mittzon ser man att han är vaken och kreativ och redan nu en förstärkning jämfört med övriga. Även om han ibland hamnar i lite problem, behöver mer vana där bara.

Plus att han är så vaken att han vill att avgöra om han får chansen. Så som han höll sig framme när han satte sitt första mål! Och i gårdagens match när han stack, fick pass och friläge! Redan efter en handfull matcher giftigare framåt och målfarligare än många backar överhuvudtaget blir under sin karriär.

Jo, Lill-Nisse är årets glädjeämne, även om vi har Cehlin och flera andra överraskande och glädjande grabbar. Men min prognos är att Lill-Nisse kan bli en back som vi i framtiden kommer att placera bland våra allra bästa under vår historia. Men lyckas han med det är jag rädd att han inte blir långvarig hos oss utan går över för en lång karriär på andra sidan Atlanten.
Kommentera