Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1863613

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En höjdpunkt på senare tid är presskonferensen när Bulan äger sönder CryBert, sedan Luleå Hockey ägt sönder Apan.

CryBert far ut i anklagelser mot domarna och klagar och gnäller och målar upp en bild av matchen som ingen känner igen, bara han själv och andra sektdrillade.

Bulan sitter lugnt och låter CryBert hållas. Dricker lite vatten, tittar mot taket, kliar sig här och där och låter CryBert göra bort sig fullständigt.

Ungefär som i småskolan när läraren skulle skälla ut en efter lektionen och man fick bita tag i kindens insidor till de blödde.

När journalisterna därefter frågar Bulan om synpunkter svarar han bara kallt "Inga kommentarer".

Påminner om när Anders Forsberg avrättade CryBert på den famösa presskonferensen för några år sedan, med samma medel.

Efter att ha blivit så sönderägd av Bulan har CryBert helt tappat kontrollen och nu upprepar han samma beteende på PK efter PK och för varje gång blir det bara värre och värre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Grönborg har tagit ut spelarna till OS-truppen. Hans styrka är ju att han - till skillnad från gnomen Mårts - har järnkoll på Sveriges spelare i NHL, men nu blir det ju annorlunda när NHL-spelare inte får delta. Hög risk för att det kan gå obra, alltså.

Grönborg har exempelvis lurats att ta ut Apans s k OS-lina.

I den ingår Lindholm från Kusmark som med moderklubb Kågedalen och efter några enstaka säsonger hos Apan därefter under fyra år från 19 till 23 års ålder utbildades av Sundsvall, Sundsvall, Piteå och Karlskrona innan Apan köpte in honom som färdig senior.

Dessutom de rena köpespelarna highsticking Lindström och Oskar Möller, som utbildats av alla möjliga klubbar, innan de som färdiga seniorer inköptes för dyra pengar av Apan.

Denna extrema köpelina har ju som bekant havererat på senare tid men Grönborg kom inte i från att chansa med att ta ut köpespelarna.

För övrigt finns alltså inga som helst apor med vilket förstås ger förtroende.

Däremot tre spelare som helt och hållet utbildats av Luleå Hockey hela junistiden och i hockeygymmet. Det gäller vakten Viktor Fasth, backen Johan Fransson och forwardsstjärnan Linus Omark.

Men trots de tre senast nämnda är risken stor för att Tre Kronor inte går speciellt bra i OS. När "OS-linan" lyfts fram som förstalina och har "shotgun" när det blir PP.

Vad betyder det då för Apan att denna lina saknas.

Ja, igen-kligen inget eftersom SHL gör uppehåll under OS. Innan dess lirar kronorna en träningslandskamp 12 februari och vidare avslutas hockeydelen av OS 24 februari så matcher där Apan kan sakna "OS-linan" är följande:

2018-02-10 18:00 Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC ?????
2018-02-24 15:15 Färjestad BK - Skellefteå AIK ?????

Inga poäng för Apan i de två nämnda matcherna, spår jag.

Men sedan finns det förstås en risk med att delta. Det kan ju hända att någon blir skadad.

Skulle Lindholm skadas och blir borta innebär det att Apans förstalina därefter bara har de bekväma spetsskyttarna highsticking och möller men ingen som kan ta skitjobbet framför mål. Vem ska de där ta in? Fläskberget? Lura mig inte att skratta.

Och skulle highsticking eller möller saknas i matcherna efter OS är Apan nere på bara en enda skytt som då blir tämligen enkel att markera ut.

Vilka matcher gäller det då, efter OS?

2018-02-27 19:00 Skellefteå AIK - Örebro HK
2018-03-01 19:00 HV 71 - Skellefteå AIK
2018-03-03 18:00 Brynäs IF - Skellefteå AIK
2018-03-06 19:00 Skellefteå AIK - Djurgårdens IF
2018-03-08 19:00 Luleå HF - Skellefteå AIK
2018-03-10 15:15 Skellefteå AIK - Karlskrona HK

Intressant.

Skulle "OS-linan" decimeras förställer jag mig att Apan har goda utsikter att gå rent under de sex matcher som avslutar serien. Blir spännande om Öret eller Röglarna närmat sig...
Kommentera