Luleå HF

115740 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1863616

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Grönborg har tagit ut spelarna till OS-truppen. Hans styrka är ju att han - till skillnad från gnomen Mårts - har järnkoll på Sveriges spelare i NHL, men nu blir det ju annorlunda när NHL-spelare inte får delta. Hög risk för att det kan gå obra, alltså.

Grönborg har exempelvis lurats att ta ut Apans s k OS-lina.

I den ingår Lindholm från Kusmark som med moderklubb Kågedalen och efter några enstaka säsonger hos Apan därefter under fyra år från 19 till 23 års ålder utbildades av Sundsvall, Sundsvall, Piteå och Karlskrona innan Apan köpte in honom som färdig senior.

Dessutom de rena köpespelarna highsticking Lindström och Oskar Möller, som utbildats av alla möjliga klubbar, innan de som färdiga seniorer inköptes för dyra pengar av Apan.

Denna extrema köpelina har ju som bekant havererat på senare tid men Grönborg kom inte i från att chansa med att ta ut köpespelarna.

För övrigt finns alltså inga som helst apor med vilket förstås ger förtroende.

Däremot tre spelare som helt och hållet utbildats av Luleå Hockey hela junistiden och i hockeygymmet. Det gäller vakten Viktor Fasth, backen Johan Fransson och forwardsstjärnan Linus Omark.

Men trots de tre senast nämnda är risken stor för att Tre Kronor inte går speciellt bra i OS. När "OS-linan" lyfts fram som förstalina och har "shotgun" när det blir PP.

Vad betyder det då för Apan att denna lina saknas.

Ja, igen-kligen inget eftersom SHL gör uppehåll under OS. Innan dess lirar kronorna en träningslandskamp 12 februari och vidare avslutas hockeydelen av OS 24 februari så matcher där Apan kan sakna "OS-linan" är följande:

2018-02-10 18:00 Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC ?????
2018-02-24 15:15 Färjestad BK - Skellefteå AIK ?????

Inga poäng för Apan i de två nämnda matcherna, spår jag.

Men sedan finns det förstås en risk med att delta. Det kan ju hända att någon blir skadad.

Skulle Lindholm skadas och blir borta innebär det att Apans förstalina därefter bara har de bekväma spetsskyttarna highsticking och möller men ingen som kan ta skitjobbet framför mål. Vem ska de där ta in? Fläskberget? Lura mig inte att skratta.

Och skulle highsticking eller möller saknas i matcherna efter OS är Apan nere på bara en enda skytt som då blir tämligen enkel att markera ut.

Vilka matcher gäller det då, efter OS?

2018-02-27 19:00 Skellefteå AIK - Örebro HK
2018-03-01 19:00 HV 71 - Skellefteå AIK
2018-03-03 18:00 Brynäs IF - Skellefteå AIK
2018-03-06 19:00 Skellefteå AIK - Djurgårdens IF
2018-03-08 19:00 Luleå HF - Skellefteå AIK
2018-03-10 15:15 Skellefteå AIK - Karlskrona HK

Intressant.

Skulle "OS-linan" decimeras förställer jag mig att Apan har goda utsikter att gå rent under de sex matcher som avslutar serien. Blir spännande om Öret eller Röglarna närmat sig...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan och "OS-linan".

Ja, vi har ju redan diskuterat de eventuella konsekvenserna av att Apans förstalina av köpespelare lirar i OS. Nu kommer också information om vilka matcher det gäller.

Dessutom har köpemålvakten Ortio tagits ut till Finlands lag, men så ointresserad och klappkass som han varit på sistone är det inte säkert att det blir en försvagning att ge köpemålvakten Gustaf Lindvall spaden - denne har ju efter att ha sänkts av Apans "utbildning" bestående av den enda instruktionen "ta pucken" rehabiliterats genom riktig utbildning under sex år i Sundsvall, Timrå, MooDoo, Västerås, Tingsryd, Arlanda och Riktiga AIK.

Matcherna då Apan får vara utan köpespelarna Möller, highsticking, Lindholm och Ortio är:

2018-02-08 19:00 Skellefteå AIK - Frölunda HC
(Frölunda saknar Joel Lundqvist och Rasmus Dahlin)

2018-02-10 18:00 Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC
(Läjkers saknar Viktor Fasth och Noah Welch)

2018-02-24 15:15 Färjestad BK - Skellefteå AIK
(Ulfven saknar Dick Axelsson och Mikael Wikstrand)

samt, eventuellt
2018-02-27 19:00 Skellefteå AIK - Örebro HK
(Öret har inga spelare borta för OS)

Frågan är dock om de slappa köpespelarna i "OS-linan" och den numerande läckande Ortio är lika stor försvagning som motståndarlagen som tappar mer solida spelare?

Men dessutom finns ju risken att spelare kan bli borta efter OS pga skador och de matcher som återstår av serien är följande:

2018-03-01 19:00 HV 71 - Skellefteå AIK
2018-03-03 18:00 Brynäs IF - Skellefteå AIK
2018-03-06 19:00 Skellefteå AIK - Djurgårdens IF
2018-03-08 19:00 Luleå HF - Skellefteå AIK
2018-03-10 15:15 Skellefteå AIK - Karlskrona HK

Av de 17 matcher som Apan har kvar att spela i årets SHL finns således risken att nio av dessa kan påverkas av NHL:s beslut att inte släppa några spelare till OS, vilket inneburit att Apspelarna - som annars inte skulle platsat - blivit uttagna.

Vi räknar alla med att presskonferenserna efter apmatcherna kommer att behöva förlängas ytterligare nu eftersom CryBert, efter att ha hållit sin vanliga långa monolog i syfte att skälla på domarna som orsak till Apans förlust, nu måste ha ytterligare tid på sig för att också skälla på NHL "det är en konstig värld vi lever i, jättekonstig, nu sjunger vi we shall overcome".

Undrar om NHL räknat med att bli hotade med gruvarbetarna från Apbygden, innan de tog beslutet? Det här riskerar ju att dra iväg och bli lika förödande som "The Pig War" 1859!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu lämnar vi Apan och går över till hockey.

Returer i semifinalen ikväll,

Läjkers spelade 1-1 borta mot Liberec, efter att ha dominerat matchen. De båda lagen möttes faktiskt i gruppspelet och då vann Läjkers på övertid borta med 3-4 samt vann hemma med 6-3.

Men matchen Läjkers-Liberec - som börjar 18.30 är alltså helt avgörande för vilket lag som når finalen.

I den andra semifinalen tar Trinec emot JYP hemma, efter att ha förlorat bortamatchen med 4-2. Det innebär alltså att JYP är klara för final om det efter tre perioder är ställningen vinst för JYP, oavgjort eller vinst med ett mål för Trinec. Skulle Trinec ha ledb´ning med två mål efter tre perioder blir det förlängning och leder Trinec med tre mål eller mer efter tre perioder är de klara för final.

Matchen i Trinec börjar alltså 1,5 timmar före matchen i Växjö, vilket innebär att Läjkers efter första perioden i sin match lär veta förutsättningarna inte bara för att gå till final utan också för att få spela final hemma.

Om Läjkers går till final, var spelas den?

Ja får de möta Trinec spelas den i Tjeckien.

Var finalen spelas om det blir Läjkers mot JYP beskrivs på CHL:s hemsida, men på ett så krångligt sätt att det är nästan omöjligt att förstå. De skriver dock att:

The Final will be Jyväsklä if:
• JYP wins the game in Třinec and Växjö vs. Liberec goes to OT/SO
• JYP wins the game in Třinec by 3 more goals than Växjö wins the game vs Liberec

Eftersom Läjkers kan spela på JYPs resultat bör det innebära att Läjkers får hemmamatch i finalen vid följande resultat:

a) JYP har gått till final efter att ha haft förlorat sin match med ett mål, eller efter att ha spelat oavgjort.

b) JYP har vunnit i Trinec men Läjkers vinner efter tre perioder i sin match med följande differns, beroende på JYPs vinstdifferens:

JYP vinner med 1, 2 eller 3 mål - Läjkers får finalen.
JYP vinner med 4 mål - -Läjkers måste vinna med minst 2 mål.
JYP vinner med 5 mål - Läjkers måste vinna med minst 3 mål.
O s v.

Det mesta talar alltså för att vi får se Läjkers-JYP i CHL-final om det europeiska klubbmästerskapet i Växjö 6 februari 2018.

Samtidigt spelar Apan träningsmatch mot SK Lejon antar jag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Spännande med OS även om jag har svårt att skaka av mig NHL-spelarnas frånvaro. Apropå Saik-linan skulle jag inte kör dem tillsammans i OS, vet inte riktigt varför men känslan är att de skulle passa in bra med andra. Möller tror jag exv skulle passa rätt bra med Omark, vem skall centra har ingen direkt ide om. Kanske Lander.
Kommentera