Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1865098

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja.

Nu utreder SeMer frågan om målet och det blir bara mer förvirrat.

De konstaterar följande:
1. Domaren har dömt mål på isen.
2. Sedan ställer de sig och videogranskar. För att de ska ändra på beslutet måste de på videogranskningen säkert se att pucken är inne.

Den bedömning som SeMer anser gäller är att man på de olika filmerna INTE kan avgöra om pucken är inne eller inte inne.

Och då ska domslutet på isen gälla.

De intervjuar därefter zebran Harnebring som inte är mediatränad för situationen och erkänner blankt att a) han inte ändrade sig innan han sett videon, b) han inte kan avgöra inne eller inte inne och ej heller kan utesluta det ena eller det andra. Så "då ändrar han sig och dömer ej mål".

Men det var ju det som han inte FÅR göra.

Swikegård försöker hitta på att "domaren ändrade sig kanske efter att han blåst mål men innan han sett videon medan han åkte till båset.

Vilket inte Harnebring begriper att han ska ändra sig och hålla med om så han talar en hel del om att han "kände" och "kände" medan det enda som gäller är kunde man se eller kunde man inte se och vad säger reglerna.

Så sammanfattningsvis lyckas SeMer genom sin specialgranskning igen-kligen komma fram till att det myglats men sammanfattar då det som "vi kan konstatera att det är förvirrat" eller något annat.

Det som SeMer KUNDE ha gjort är att ha tagit upp det faktum att efter det att det blåsts mål vevades i arenan tendeniösa repriser som visade att oucken inte var i mål. Gång på gång på gång. Zebrorna stod och glodde på det medan publiken buade allt högre. Så då gick de till båset för att videogranska.

HUR MYCKET PÅVERKADE det agerandet zebrorna?

Jag vill säga att det var avgörande, och inte första gången o Scandal-i-analium.

Fortfarande gäller alltså att för att ändra domslutet får det inte finnas video där de inte kan avgöra inne eller ute. Kan pucken ha varit inne enligt video, får beslutet inte ändras.

Men nu ändras det ändå.

Jag vill - från den virtuella H-läktaren - ropa igång klacken: Skandal, skandal, en do-ma-re-skandal!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Haha, ja sicken soppa. Om domaren på isen alltså TROR sig ha sett att pucken är över linjen så ska det domslutet alltså gälla, även om nån fånig regel säger att beslutet på isen inte går att ändra trots att videodomarna inte kan avgöra om den varit över linjen eller inte.
Grundregeln måste väl ändå vara att om det inte går att avgöra med hjälp av videobilderna så ska man inte döma mål. För att döma mål måste man vara 100% säker på att pucken varit över linjen.
Lösning: varje gång det uppstår tvivel på isen (från domarens eller nåt av lagens sida) så begär man videokoll.
Om det då inte går att avgöra om pucken varit inne eller inte så ska man inte döma för mål.
Hur svårt kan det vara?
Kommentera