Luleå HF

115763 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1865425

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja, jag kan inte fatta att han bara åkte på 3 matcher för det där riktigt fula knät rakt i nyllet. Inte ens i UFC är det tillåtet att knäa en liggande motståndare i plytet. Det är dessutom, precis som Highsticking Lindströms senaste avstängning en ren hämndaktion, utan tanke på att erövra pucken, vilket gör att det känns än märkligare att det inte straffas hårdare.

Säga vad man vill om Osten, men han vågade iaf vara rak och ärlig när Djurgården anmäldes till skillnad från Djurgården som åter igen försöker få spelare avstängda genom påtryckningar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Jag håller med du.

Det finns inom hockey-Sverige en rådande kultur där Djurgårn och Frölunda ges fördelar. Detta gäller fr a inom rättskipning där såväl zebror - inför jättepubliktryck i Scandal-I-Analium eller på Hovet inte annat än vågar ge dessa lag fördelar - som inför DIFilplinnämnden, där det ska mycket till för att beslut ska gå i ogynnsam riktning för dessa båda lag.

Men det stannar inte där. Det gäller också media där mer etablerade s k "journalister" finns i storstäderna och vana att sitta och dricka middag i hemmaarenorna och umgås med dessa lags tränare/spelare skriver de ur deras synvinkel. Och det gäller också rookie-journalister - som inte har några egna åsikter eller kunskaper utan bara slött copy-paste det andra sagt.

Och allt detta har rejält kantrat över genom den helt dominerande ställning som SeMer skaffat sig, där de mer eller mindre kan "bestämma" regelhanteringen genom att de vevar upp repris på repris för att hetsa mot andra lag och kräva avstängningar medan de blundar för motsvarande från gulle-lagen. Att kraven får effekt beror dels på att lärling/situationsrummet sitter i samma rum bakom en skärm och mer eller mindre befinner sig i knäet på SeMer; dels på att all media hänger på och för ut vad SeMers självutnämnda experter hetsat mot varpå zebror och DIFiplinnämnd lydigt följer för annars drabbas de av drev i media, som sammantaget fungerar som s k nyttiga idioter (rysk spionterm som betecknar journalister och andra som sig själva omedvetna springer andras ärenden).

Favoriseringen av SeMer gäller i första hand Djurgårn, men det kompenseras av att matcsekretariaten i Göteborg gärna låter klockor gå snabbare eller långsammare i Frölundagynnsam riktning "klockan gallapr festårru" samt ger råd till zebrorna i samma riktning. Samt förstås genom höjdhopparen som utan att skämmas hittar på nya regler eller blundar för befintliga sådana för att ge matcher till Frölunda på ett sätt som får en att undra om han inte har tillräckligt med nya gåvo-Volvobilar hemma snart.

De flesta andra lag missgynnas konsekvent av SeMer med ett undantag: Apan. Gåller det Apan visavi Djurgårn eller Frölunda, ja då missgynnas Apan också. Men handlar det om Apan vs. de övriga "kreti och pleti-lagen" (SeMers uppfattning), ja, då gynnas Apan, eftersom två dominerande av SeMers s k experter är talträngda och babblar på i Apriktning till ingen orkar säga emot.

Övriga lag accepterar stillatigande and gangbangas på det där sättet men Osten gjorde det inte utan sa ifrån på skarpen när Luleå behandlades illa. Det högaktar jag honom för.
Kommentera