Luleå HF

115680 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1881317

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag menade nog ingenting iom att jag inte tänkte . Men jag tror att essensen gick fram ändå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag hade läst att dammatchen Luleå-Pölsa skulle gå i Delfinen idag 16.00 men den tycks flyttad till i morgon 15.00. Okdå.

Men se här ett klokt beslut av Luleå Hockey och hoppas att så många som möjligt tar chansen att se det bästa damhockeylag som spelat i Sverige: med en förstafemma som skulle kunna slå de bästa damhockeylagen från OS:

"Vi vill ha ett ordentligt drag även på lördagens hemmamatch för LHF/MSSK. Därför har vi bestämt att biljetter till fredagens avgörande match för herrarna även gäller som entré till lördagens hemmamatch för Luleå Hockey/MSSK mot Brynäs."
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DIFilpinnämnden-gate. Blomqvist vs. Sondell-avstängningarna.

Avslutande sammanfattning.

Jag respekterar allt som Luleås och Pölsans ledare, tränare, spelare och supportrar sagt, tyckt och agerat i dessa frågor. Anser att samtliga inblandade skött sig perfekt och klandrar ingen och det känns utomordentligt bra. Eftersom jag respekterar och uppskattar de flesta pölsasupportrar och inser att de är hockeykompetenta och brinner för hockeyn och för sin klubb och sitt lag på ett sätt somman bara kan beundra.

Att Luleå och Pölsan haft så många spelare och tränare gemensamma på senare år är förstås en del i detta. Vet ju att Pölsan högaktar Bulan även om han nu är tränare för Luleå och på samma sätt kommer vi i Luleå alltid att gilla Granström och det vore otänkbart att vi skulle skälla ut honom för att han agerar som han gör eftersom vi älskade när han gjorde detsamma för Luleå. Och så vidare.

Det vi nu kan konstatera när det gäller Blomqvist/Larsson från match 1 är följande:

a) Det är en våldsam tackling där Blomqvist kommer med full fart och all kraft han kan mobilisera helt från blindside och träffar huvudet först och mest, följt av att kropparna åker in i varandra. Den hade kunnat leda till mycket svår skada på Emil som turligen räddades av att Granström fungerade som Airbag och Emil slog därför inte i isen med huvudet tack och lov.

b) Vad ska man säga om Blomqvists agerande? Vi inser ju alla att naturligtvis vill han inte skada Emil på det sätt som kunnat ske.Men det var ett kritiskt läge med 2 sekunder kvar av matchen i ställningen 2-3 när Emil får komma fri i slottet och avlossa skott. Naturligtvis fanns det hög risk för att han skulle ha kvitterat matchen där och i det läget satsar Blomqvist absolut allt han kan för att förhindra det. Mycket snabb situation och ett kritiskt beslut att ta, men jag tror faktiskt att väsentligen alla supportrar av alla lag skulle önskat att deras spelare i liknande situation skulle agerat som Blomqvist där - även om ingen skulle önskat svår hjärnskada på Emil ändå.

c) Så att Blomqvist försökte är förståeligt, men när tacklingen blev som den blev, måste han också ta konsekvenserna. Nämligen en rejäl avstängning och 5 matcher skulle ha varit lämpligt. Nu blev det inte så, men det är inte Blomqvists fel förstås.

Detta om detta.

Kan man påstå att Sondell skulle ha blivit frikänd?

Nej. Bulan, Skuggan och alla andra inklusive Luleå-supportrar som uttalat sig accepterar att han skulle straffas och i stort sett alla visste ju redan att 3 matcher är korrekt. Jag visste det också,även om jag anser att 5 matcher vore bättre, men det beror ju på att jag anser att det överlag ska vara strängare straff mot medvetet våld som kan skada hjärna.

Är det rimligt att efter avstängning av Sondell dra upp Blomqvist-affären?

I princip nej.

Men att Luleå gör det är naturligtvis med målsättningen att tända laget och elda upp stämningen att vi har blivit orättvist behandlade.

Det är på inget sätt Pölsan vi eldar mot utan mot matchzebrorna, situationsrummet och Lärling och mot DIFiplinnämnden och Ramsay som samtliga betett sig på ett icke acceptabelt sätt och detta har drabbat Luleå.

Men effekten blir förstås att vi inte gnäller och lägger oss ned för att dö utan tvärtom att vi blir förbannade över denna orättvisa och att det kommer att leda till att laget kommer att bli mycket bättre med detta som tändmedel. :-)

Så jag förstår och jag gillar hur Bulan utnyttjat detta och samtidigt har jag läst allt han sagt och han har på intet sätt attackerat Pölsan utan skött detta mycket bra.

Pölsan då?

Ja, de har konsekvent avstått från att kommentera Blomqvists tackling och jag är säker på att det beror på att de vet att den var sådan att den skulle ha lett till avstängning. Men att de offentligt skulle erkänt detta under brinnande åttondelsfinal är att ta i och det förstår vi alla: att säga inga kommentarer är helt rätt.

Sjödin lyfte att 2(+10) isf 5 minuter är anmärkningsvärt och även det håller vi med om. Att 2+10 på Emil var fel är en sak, men om de nu dömer ska det vara 5 och inte 2 och på Sondell skulle det förstås ha varit 5 min och match. Inga problem med det.

Det jag kan ha liiiite problem med är det försvar som några pölsasupportrar givit Blomqvists tackling och DIFiplinnämndens beslut. Där hade inga kommentarer-liknande förhållningssätt varit bättre, men OK för att man subjektivt kan se situationer annorlunda.

Men nu har vi så tydliga bevis att nu är det inte längre trovärdigt att ifrågasätta om det som hände verkligen hände och nu är det hög tid för alla pölsasupportrar att så göra och de flesta har redan gjort det.

Men är det dags att lägga locket på?

Nej.

Och det beror på att det finns tre nivåer som har felat. Först matchzebrorna som inte dömde något straff alls. Sedan Lärling sompåstås ha förmulerat sig och valt ut filmer på ett sådant sätt att han inte gjort sitt jobb. Och slutligen DIFiplinnämnden som slarvat och bagatelliserat att hantera den uppgift de ska sköta.

Det är alltså hela j-a regelverket som fallerat på nivå efter nivå och det kan inte längre snackas bort. När det gäller zebrorna var de usla i denna match och det gällde också denna situation.Men de kommer alltid undan genom att påstå att det var en snabb situation och vi såg inte bättre än så. OK, det kan man köpa, även om den viktigare kritiken mot dem är att de såg fel nästan hela j-amatchen gång på gång.

Men zebrornas försvar kan inte användas av Lärling och av Ramsay. De har all möjlighet att i lugn och ro kontrollera allt vad som händ och använda sig av alla inspelningar från alla vinklar och dessutom formulera sina bedömningar med omsorg. Men så har de inte gjort. De har agerat nonchalant och slarvigt när det gäller den viktigaste uppgift de har att hantera och det kan absolut inte vare sig accepteras eller förlåtas.

För det är inte första gången utan snarare ett upprepat brott att inte ta just det ansvar de har betalt för.

Det jag önskar nu är att media tar sitt ansvar som tredje statsmakt och jagar förbundet på alla nivåer för att åstadkomma en åtgärd för att motverka att detta sker igen.

I första hand ska Lärling bort. Han har betett sig så j-a illa i så många år att nu får det ta mig fan räcka. Han har avgjort matcher på felaktiga grunder och skickart poäng från lag till andra lag och påverkat hockeyn på ett sådant sätt att det här kan vi inte ha längre.

I andra hand anser jag att Ramsay ska bort. Men den hala jäveln slingrar sig säkert ifrån ansvaret även om jag är helt övertygad om att om media sätter in resurser att klarlägga alla detaljer kommer de att lyckas fastställa hans ansvar och oursäktliga beteende och åstadkomma att han får sparken. Tyvärr tror jag att de nissar som nu agerar"hockeyjournalister" inte kommer att fixa det. Här skulle behövas t ex enkelP som utan vidare skulle sopa banan med amatören Ramsay. Och det skulle jag gärna se för vi kan helt enkelt inte ha ett regelverk och aktörer att hantera detta som inte gör det jobb de ska: nämligen arbeta för att skydda våra hockeyspelare från hjärnskador.

I vilket fall tror jag att Bulans agerande kommer att ha effekt på Luleås hockey. Det skulle verkligen förvåna mig om någon enda spelare uppträder så fegt och ängsligt som vi gjorde första nästan fem perioderna av åttondelsfinalen. Nu räknar jag med att det Luleå Hockey som vi får se i kväll är med den hockey som man levererade de senaste 20-30 minuterna vi spelat, fr o m när Cehlin förlöste laget och plockade bort våra mentala spärrar.

Det innebär att jag tror att vi har en god chans att vinna ikväll.

Säker är jag inte. Jag har stor respekt för Pölsan och denna kämpavilja och den talang som finns i laget men ska de vinna i kväll måste de vara bra, t o m riktigt j-a bra.

I skrivande stund tror jag att vi kommer att bryta förbannelsen och att vi kommer att vinna ett slutspel mot Pölsan.

Men ju närmare 19.00 och nedsläpp vi kommer, desto mer kommer jag att tänkaom och till slut bli övertygad om att vi torskar. Det kommer att lukta Pölsavinst i sudd. Som vanligt. Förstås;-)

Nedan bilder på de två skyldiga. En som är ute och flyger som vanligt och en annan som utstrålar självsäkerhet eftersom han har uppfattningen att "det handlar ju bara om hockey, en tärning kunde göra jobbet".
Kommentera