Luleå HF

115459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1886438

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Hahaha ja jag lovar att ingen här kommer att kalla Sellgren för en egen produkt, trots att han eventuellt spelat en match med vårt juniorlag. Fortsätter killen att utvecklas så får ni nog en rätt rejäl slant, han är ju inte purung i dagens hockey längre med sina snart 20 fyllda år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Vad tycker du f.ö om Luleås värvningar så här efter säsongsavslutningen?
Backsidan ser väl ut så här:
Förlängningen av Jalvanti var väl ok, ingen superback direkt men sköter defensiven ok och kan väl ändå knappast vara påfrestande för Luleås lönekonto.
Mikkelson verkar vara på väg bort tillsammans med Johnston...Johnston säger jag väl inte så mkt om, har inte alls vart lyckad som det var tänkt att vi skulle använda honom. Mikkelson som tidigare säsonger vart bra, bland våra bästa backar, gjorde en sämre säsong iår men jag tycker samtidigt att han kanske borde få en chans till men till en lägre lön, för som det ser ut nu så är backsidan inte bra.
Styrman in??? Vet inte om jag ska skratta eller gråta....backsidan som har vart Luleås svaga kort de senaste säsongerna behöver bli bättre, inte sämre. Styrman känns som ett stort steg bakåt, han lär väl iaf vara gratis mer eller mindre.
Sellgren? Vet ej vad jag ska säga, men enligt MoDo fans här så verkar han ha stort utvecklingspotential men han är precis som Nils ingen fysexemplar direkt som rensar framför eget mål.
De backar som har kontrakt sedan tidigare så är det bara Nils Lundqvist och Engsund som känns bra...Lundqvist är bra offensivt och måste nästa säsong få mkt tid i PP, men bakåt känns han mer valpig och liten även om hans intentioner är bra, dock en back som får tummen upp. Likadant Engsund, den enda riktigt bra defensiva back vi kunde lita oss på och känns bra han är kvar.
Sondell var väl ok...hyffsad i PP och slår fina passningar, dock skjuter han på tok för sällan...och bakåt är han väldigt slö ibland. Känns som godkänd, men inte mer.
Däremot de övriga är tummen ner, även om Själin skärpte till sig lite på slutet ser det fruktansvärt tunt ut bakåt som var vår akilleshäl.

Framåt finns inte så mkt att klaga på, offensiv kapacitet finns och tycker i det hela vi har bra spelare där som Olle, Emil Larsson, Cehlin, bröderna Emanuelsson, Kovacs och Harju....får se om vi förlänger med Lundeström vilket jag hoppas men trodde ändå att han skulle ta ett större kliv framåt denna säsong men det var Einar och Emil som stal showen av honom. Lindqvist från Löven vet jag inte så mkt om, kanske Jaca kan briefa lite där vad han är för spelare?
Men vi behöver ha in en riktigt bra center, Hishon var ytterligare en stjärncenter flopp deluxe och nu måste fan Skuggan och de som håller i detta skärpa sig.
Får vi tag i en bra förstacenter, för jag räknar Olle som en andracenter, så ser det riktigt bra ut framåt...tyvärr så stannar ju lite offensiven upp då vi bara har typ Lundqvist och Sondell som kan slå de öppnande passningarna.

Målvakterna ser väl bra ut, Rubin har väl vart bland de bättre i AS även om jag nästan hellre hade sett Masiello som backup till Lassi, som nog vill ha lite revansch för denna säsong.
Men vad hjälper det att målvaktsidan ser bra ut när backarna får underkänt? Vi släpper på tok för många öppna lägen framför målvakterna och inte sällan får en motståndare stå fri framför våra vakter och peta in returer, det måste Bulan få ordning på kommande säsong.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: SÅ var semilagen klara...matchserierna blir:

Växjö - Malmö

Växjö fortsätter att spela bra, men även om Brynäs gjorde hårt motstånd så var det ändå en övertygande serie till Växjö.
Malmö överraskade mig lite och slog ut Frölunda, tycker ändå när jag såg matcherna att Frölunda kändes ha mer av spelet och skapa mer chanser medans Malmö var effektiva och kontringsvassa.
Tror dock på 4-2 i matcher till Växjö

Djurgården - SKAIK

Djurgården har kraftigt överraskat på mig under säsongen och slutade mkt högre upp i tabellen än vad jag trodde, helt klart i mina ögon säsongens överraskningslag i positiv mening och fortsatte så även i kvarten mot Linköping. Linköping är dock raka motsatsen, säsongens flopp med tanke på vilket lag man mönstrar och spelarbudget,,,Linköping kan bara inte ta sig hela vägen verkar det som och blev ganska enkelt utslagna av Djurgården.
SKAIK gick snabbt upp till 3-0 i matcher mot en sovande Warulfv som verkade vara nöjd över säsongens spel och insåg inte förrän SKAIK hade 3-0 i matcher att det var dags att göra match av serien och efter tre betydligt bättre matcher av Warulfven slutade serien 4-2 till SKAIK. Hade Warulfven vart vakna från början tror jag de slagit ut SKAIK för de tre första matcherna spelade de inte hockey.
Djurgårdens fart och intensiva spel i anfallszon tror jag inte passar SKAIK och jag tror Djurgården tar denna serie med 4-3 eller 4-2 i matcher.
Kommentera