Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1893218

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Bara lyfta på hatten, erkänna att mitt tippande var uruselt och gratulera till finalplatsen. Jag trodde absolut att fjollorna skulle streta emot bättre :)

Möller och Ortio är utan tvekan slutspelets MVP:s än så länge. Växjö är ganska hårt skadedrabbade men verkar skölja över sina motståndare ändå, jag tror ni kommer få det fruktansvärt tufft i finalen trots alla deras skador. Jag håller Växjö som solklara favoriter (oavsett vem de skulle möta) men ni är envisa och verkar ha hittat toppformen så vem vet hur det går.
Superheta slutspelsspelare är fruktansvärt viktiga så ni kanske lyckas ge dem en rejäl fight om guldet trots allt.

Som utomstående måste jag däremot säga att detta slutspel varit ganska avslaget. Växjö gör bara sitt jobb och knappt några skandaler eller avstängningar längre. Det fysiska spelet är nästan obefintligt och ersatt av fart och ganska många filmningar av alla inblandande lag. Jag saknar verkligen tiden då sargerna gungade i varje byte direkt det blev slutspel, men det är väl så här den moderna hockeyn ska vara :/
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Kan säga att du är inte ensam om att tippa Skellefteå helt fel....trodde att Färjestad skulle slå ut dem med 4-3 i matcher men efter det att Färjestad slumrat igenom de tre första matcherna så stod det 3-0 till SKAIK och serien var väl mer eller mindre avgjord fastän Warulfven tvärsprattlade till och vann två matcher.
Likadant trodde jag att Djurgården skulle slå ut SKAIK....visst, Djurgården har inte lika många spetspelare som SKAIK men istället spelar de med en sådan fart och frenesi som Skellefteå brukar ha svårt med och förvisso blev det så, men sedan Skellefteå vunnit match 1 efter en stor portion flyt och att de hade en betydligt bättre målvakt så vann de match 2 i bara farten....Djurgården spelar bra i alla matcherna men med sämre målskyttar och sämre målvakt vinner SKAIK en annars jämn serie.
Djurgården ska dock vara mkt nöjd med sin säsong, hade tippat dem 8 eller 9 om jag inte minns fel med tanke på materialet, men Robban ska nog ha priset som årets coach, för vilket bra jobb han har gjort med Djurgården.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh:
Det är tyvärr inte förra årets ovisshet där alla slår alla, och det svänger lite i serierna. Hoppas på iaf på 7 matcher i finalen.
Kommentera